ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα




«Το άρθρο του κ. Σαμαρά στο “Έθνος της Κυριακής” μαρτυρά το φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην επικείμενη κατάρρευσή της. Συνιστά μια διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και μια επαναφορά των φαύλων διλημμάτων και της καταστροφολογίας προς τον ελληνικό λαό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο του Αντ. Σαμαρά.

«Δεν μας εκπλήσσει ούτε ότι η “έξοδος από το μνημόνιο” έδωσε τη θέση της στη “συνέχιση των μεταρρυθμίσεων”, ούτε ότι ταυτίζει την “πολιτική σταθερότητα” με τη “σταθερότητα” της κυβέρνησής του. Κυρίως δεν μπορεί να προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη ότι δεν περιγράφεται κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Στο μόνο που έχει δίκιο ο πρωθυπουργός είναι ότι “το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει”, με το φως να έρχεται σύντομα με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία, δήλωσε:

Με τον πιο ακραίο και υβριστικό τρόπο ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να υπονομεύει τη χώρα.

Προκαλεί συνειδητά ζημιά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως διεξάγεται η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας τρέμει ακόμα και στη σκέψη, αγωνιά μήπως τελειώσει το μνημόνιο και μπούμε στην επόμενη μέρα και κάνει ό,τι μπορεί για να το ματαιώσει.

Θέλει να ξεχάσουμε ότι οι αγορές ανατρίχιασαν από τις προτάσεις του μόλις προχθές στο Σίτι του Λονδίνου.

Αλλά ο κ. Τσίπρας εν γνώσει του μίλησε έτσι στις αγορές. Για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση, για να μην βγούμε από το μνημόνιο, να μην βγει η χώρα από τη δοκιμασία και να επιστρέψει στο χάος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται με μνημόνια και χάος.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εκπρόσωπο:

Η χώρα υπονομεύεται και καταστρέφεται από μια κυβέρνηση που χορεύει στο ρυθμό των δανειστών και κλείνει τα αυτιά της στη φωνή της κοινωνίας. Να είναι σίγουροι ότι καμία επικοινωνιακή κορώνα δεν μπορεί πια να τους σώσει. 

Ο κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διήμερη περιοδεία στην Εύβοια πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Σε δήλωση του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα (Έθνος της Κυριακής).

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για «βαθύ σκοτάδι το οποίο προμηνύει το ξημέρωμα», και πρόσθεσε:

«Ακριβώς το ίδιο είχε πει πέρυσι, στις 3 Νοεμβρίου του 2013, σε συνομιλία του με μοτοσικλετιστές. Επαναλαμβάνεται ο πρωθυπουργός για το βαθύ σκοτάδι, στο οποίο όμως έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό και το οποίο δεν έχει ξημέρωμα».

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο «δεν έχει ξημέρωμα”, γιατί -όπως είπε- “το σκοτάδι αυτό είναι στα μπουντρούμια της νέας τάξης πραγμάτων, της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων». Τέλος, ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός θα βγάλει, πολύ σύντομα, με την ψήφο του, «τους Έλληνες από το βαθύ σκοτάδι, έξω από αυτή τη μέγγενη που έχουν δημιουργήσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι συνένοχοί τους».

Ο κ.Καμμένος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων, τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, το Μαντούδι όπου συναντήθηκε με εμπόρους και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους, τη λίμνη Εύβοιας, και την Αιδηψό, όπου συναντήθηκε με την δήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου-Σπανού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: