Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά στην «Athens Voice»




Εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί και πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στα γραφεία, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 και Μαυρομιχάλη, στο κέντρο της Αθήνας, η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα γραφεία και στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά.

 «Αντικαπιταλιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στην Athens Voice

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η αναρχική οργάνωση «Αντικαπιταλιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice», μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η ομάδα, στο κείμενό της, επιτίθεται κατά της εφημερίδας υποστηρίζοντας ότι «συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή νυχτερινής λειτουργίας των καταστημάτων (λευκές νύχτες)» και την κατηγορεί ότι στηρίζει γενικότερα «την ελεύθερη αγορά που εξοντώνει τους εκμεταλευόμενους».

Κάνει λόγο για «μια μικρή εμπρηστική παρέμβαση» στα γραφεία της Athens Voice και για άγρια επίθεση του κράτους και των εργοδοτών κατά εργαζομένων και ανέργων.

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα, δια της Σοφίας Βούλτεψη, την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε ολική καταστροφή στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα. «Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κατηγορηματικά και απερίφραστα καταδικάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας Athens Voice, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων μίας εφημερίδας, όπως αυτή της Athens Voice, δεν αποσκοπεί απλώς στην υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Αποσκοπεί εξίσου και στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: H καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική και απερίφραστη, γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

«Η εγκληματική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πρέπει να βρει το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων και πολιτών απέναντι» σχολιάζει το Ποτάμι και τονίζει: «Καμιά προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους».

«Τα σκοτεινά μυαλά που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν», τονίζει σχετική ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, «είναι εχθροί της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: