Ψάχνουν τον… “Αλέκο” – Επιασαν τους δύο απαγωγείς




Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών που πέρασαν από το “μικροσκόπιο” τις κινήσεις των απαγωγέων της 27χρονης είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι δύο από τους τρεις στα χέρια τους μόλις μερικά 24ωρα μετά την απελευθέρωσή της, μετέδωσε το MEGA στο βραδυνό του δελτίο.

Η υπόθεση της σύλληψής του “κλείδωσε” όταν έφτασαν στην Ασφάλεια τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία ταύτιζαν το DNA των δραστών με εκείνο που είχε βρεθεί στα ρούχα του θύματος αλλά και στον φάκελο με τον ιδιόχειρο σημείωμά της.

Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες εξ αρχής είχαν δώσει σημάδια μη οργανωμένων κακοποιών καθώς παρά το γεγονός ότι ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ στην πρώτη τους επικοινωνία με τον πατέρα της 27χρονης, όταν εκείνος τους είπε ότι δεν μπορεί να τα βρεί και ούτε να τα ζητήσει από τον θείο της και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, εκείνοι δέχθηκαν αμέσως το ποσό τον 82.000 ευρώ που τους αντιπρότεινε.

Ακόμα ένα λάθος των δραστών ήταν η χρήση ενός τηλεφωνικού αριθμού, που ανήκε σε εταιρεία στην οποία είχε δουλέψει στο παρελθόν ο 48χρονος απαγωγέας που φέρεται να είναι και ο “εγκέφαλος”. Αναλύοντας το υλικό από περισσότερες από 100 κάμερες κυκλοφορίας αλλά και καταστημάτων οι αστυνομικοί έφτασαν στα πρόσωπα αλλά και το κρησφύγετο των δραστών.

Σε αυτό τους βοήθησε μάλιστα και η περιγραφή της 27χρονης, η οποία είχε πει ότι άκουγε βουητό σαν αεροπλάνο. Αυτό ήταν που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον εντοπισμό του σπιτιού στη Λούτσα, το οποίο ανήκει στην πεθερά του ενός εκ των δραστών και βρίσκεται σε ερημική περιοχή. Πρώτος συνελήφθη ένας 48χρονος πρώην υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος σχεδίασε όπως όλα δείχνουν την απαγωγή.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία και στην κατ’ οίκον έρευνα εντόπισαν 80.000 ευρώ. Όταν τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ ομολόγησε την πράξη του και είπε μεταξύ άλλων: “Τα οικονομικά μου ήταν χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν καμιά φορά ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό ήταν φίλος του. Άκουσα μια μέρα ότι είναι γαμπρός του Καϋμενάκη. Έμαθα πως τη λένε και μπήκα στο Facebook για να μάθω περισσότεροα και να δω πως είναι, μετά είπα το σχέδιο μου στον φίλο μου τον 53χρονο, Έξι μήνες το οργανώναμε”.

Ο δεύτερος των απαγωγέων ένας 53χρονος Έλληνας με καταγωγή από το Καζακστάν, που διατηρεί καφέ – μπαρ στο Μενίδι, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν είπε πως ήταν απλά συνεργός αποκάλυψε και την ύπαρξη τρίτου απαγωγέα και πρόσθεσε: “Όλα τα σκέφτηκε και τα οργάνωσε ο 48χρονος. Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί, όμως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα εγώ έφυγα και δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη τη φύλακε ο ‘Αλέκος’ ένας Αλβανός που γνωρίζαμε λίγο γιατί μένει μόνιμα στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται”.

Οι δύο δράστες που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και κατόπιν πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη, έχουν αναγνωριστεί τόσο από το θύμα τους όσο και από υπαλλήλους καταστημάτων στα οποία είχαν πάει να ψωνίσουν ρούχα για την 27χρονη αλλά και γλυκά για να γιορτάσουν την είσπραξη των λύτρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: