Προς μικρή παράταση του Μνημονίου – Μέτρα ζητά το ΔΝΤ




Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του μνημονίου για τεχνικούς λόγους η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας: «Αν χρειάζεται μια μικρή περίοδος, γιατί και στην Πορτογαλία αυτό έγινε, πήρε μια περίοδο ενός μηνός για να ρυθμίσει τεχνικά θέματα και να κάνει τις συμφωνίες της».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είπε για τη συνάντηση στο Παρίσι:

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία και άρα η πιο δύσκολη διαπραγμάτευση και πράγματι αυτό το οποίο έγινε στο Παρίσι -πολύωρες συζητήσεις- δημιούργησε συνθήκες, προϋποθέσεις για πρόοδο». Πρόσθεσε: «Δηλαδή, μπορεί να ήταν συζητήσεις έντονες, να υπήρχαν διαφωνίες, να παρέμεινε τελικά η διαφωνία για το δημοσιονομικό κενό αλλά είχε και τις θετικές και τις γόνιμες πλευρές της αυτή η συνάντηση. Διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε στις ελληνικές θέσεις, διευκρινίστηκαν διάφορα ζητήματα, ασάφειες, ακούστηκαν οι απόψεις, ξέρουμε δηλαδή πού βρισκόμαστε, έγινε πρόοδος σε μια σειρά θέματα».

Υπογράμμισε ότι παρέμεινε η Ελλάδα στη θέση της ότι δεν δέχεται μέτρα που μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξή της.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία απέδειξε ότι «γνωρίζει τα νούμερα της χώρας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον» και ότι μπορεί να λεχθεί ότι στα επιχειρήματα «η Ελλάδα υπερτερεί».

— Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις διαβουλεύσεις στο Παρίσι.

«Καλά πήγε. Είχαμε πρόοδο. Δεν κλείσαμε τα θέματα. Συνεχίζουμε», ανέφερε, ενώ για το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι «μπορεί να υπάρξει για ενα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τεχνικούς λόγους».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Σκληρή και αδιάλλακτη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, τη στάση της τρόικας απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία στις χθεσινές κρίσιμες και δραματικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι δυο πλευρές στο Παρίσι.

Συνομιλώντας σε πηγαδάκι στη Βουλή με βουλευτές που τον περιστοίχισαν προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για βαρύ κλίμα που συνάντησε η ελληνική πλευρά στη γαλλική πρωτεύουσα με το ΔΝΤ, όπως φέρεται να είπε, να είναι πιο αδιάλλακτο και να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ότι αφορά τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο. Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως εκείνοι επιμένουν να γίνει και το 1% επιμένοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν σίγουρα μέτρα», φέρεται να είπε στους βουλευτές ο κ. Χαρδούβελης.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: