Παπαμιμίκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τη χώρα




«Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν τη χώρα. Μιλούν για συνεννόηση και στήνουν διχασμό» ανέφερε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Παπαμιμίκος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την τακτική, που κάποιοι άλλοι ακολούθησαν το 2009. «Λέει το αδιανόητο. Να συμφωνήσουμε σε Πρόεδρο, να μην τον ψηφίσουμε τώρα και να πάμε σε εκλογές. Και μετά να εκλέξουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι ευτελισμός του θεσμού και εκβιασμός της χώρας. Άλλαξαν οι πρωταγωνιστές, αλλά το σενάριο παραμένει ίδιο. Και το αποτέλεσμα για τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι τραγικό» τόνισε επισημαίνοντας ότι ο κόσμος δεν θέλει να πάνε χαμένες οι θυσίες του.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, σημείωσε, ούτε κακό, ούτε αναγκαίο κακό είναι, «όπως θέλουν μερικοί να το παρουσιάσουν», αλλά αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

«Ως Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε την κυβέρνηση για περισσότερα» συνέχισε και μίλησε για την ανάγκη ριζοσπαστικών τομών στην παιδεία, μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και υλοποίησης της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Όλα αυτά όχι επειδή τα ζητάει η τρόικα, αλλά επειδή είναι αναγκαίο να σπάσουμε τα στεγανά του παρελθόντος», εξήγησε.

Επίσης σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Παπαμιμίκος αποδοκίμασε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και την Ανατολική Μεσόγειο και είπε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάει στην Λευκωσία και αμέσως μετά στο Κάιρο, όπου θεμελιώνεται μία ισχυρή βάση συνεργασίας, η οποία ενισχύει τις θέσεις μας όσον αφορά στις ΑΟΖ και το ρόλο Ελλάδας και της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη.

Καρά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων σ’ ολόκληρη τη χώρα για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Και αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων από τις γραμματείες για συγκεκριμένα θέματα εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για θέματα Παιδείας.

ΠΗΓΗ: Ν. Αρμ., ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: