Μήνυση Μελά για τις καταγγελίες αποστασίας




Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ κ. Σουκούρη και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, της βουλευτού του ίδιου κόμματος (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Ξουλίδου, ο κ. Σουκούρης της είπε πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».

Όπως είναι γνωστό, η κ. Ξουλίδου έχει καταγγείλει ότι «γαλάζιο στέλεχος της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, ανέφερε η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε πως «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Όσα είπε η κ. Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Εξάλλου, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος -ή μέλος- της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της «αποκαλύψει» πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».

Κληθείσα η κ. Ξουλίδου να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε ότι το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Μελάς στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην κ. Κουτζαμάνη υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.

Τέλος, ο κ. Μελάς ζητάει από την κ. Κουτζαμάνη την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Παν. Τσιμπούκης, ANA-MPA

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Μέσω facebook επιχειρήθηκε η δωροδοκία της βουλευτού των ΑνΕλ Σταυρούλας Ξουλίδου από στέλεχος της ΝΔ, όπως είπε η ίδια. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κ. Ξουλίδου, η οποία υποστηρίζει ότι μέλος που ανήκει στον ευρύτερο κύκλο της Νέας Δημοκρατίας, αποπειράθηκε να την δωροδοκήσει για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Δέχτηκα κάποιο αίτημα φιλίας από το Facebook με ένα άτομο που εξέφραζε τον θαυμασμό του και μετά από ένα διάστημα 3-4 μηνών μου είπε “έχω υψηλές γνωριμίες στην κυβέρνηση… “. Λίγο αργότερα μου είπε, “δεν δίνονται συχνές ευκαιρίες, πρέπει να την αρπάξεις”. Κι όταν τον ρώτησα για ποια ευκαιρία μιλάς, μου έδωσε το τηλέφωνό του».

«Μετά από 2-3 τηλέφωνα επέμενε να τα πούμε από κοντά. Όταν ρώτησα για ποιες ευκαιρίες μιλάει μου είπε ότι κάποιοι θα φύγουν και είναι κρίμα να χάσω την ευκαιρία, η ταρίφα είναι 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Είπα ότι δεν με ενδιαφέρει μία τέτοια πρόταση και ότι μπήκα για άλλους λόγους στην πολιτική», προέθεσε η κ. Ξουλίδου, η οποία σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία, η οποία διερευνά τις καταγγελίες της. Ανέφερε δε ότι όλα αυτά έγιναν τον περασμένο Μάιο και έκτοτε η επικοινωνία της με το πρόσωπο αυτό συνεχίστηκε μόνο σε διαδικτυακό επίπεδο και την περιέγραψε ως μονόπλευρη, ότι δηλαδή δεχόταν μηνύματα, χωρίς να απαντά.

Τόνισε, επίσης, ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες με το πρόσωπο αυτό δεν είναι καταγεγραμμένες, υπάρχουν, όμως, όλες οι διαδικτυακές.

Η κ. Ξουλίδου είπε, επίσης, ότι περίπου στις 20 Νοεμβρίου, το ίδιο πρόσωπο της είπε: «Δεν είδες τον Μελά;», υπονοώντας ότι ο βουλευτής των ΑνΕλ είχε χρηματιστεί.

Ο Παναγιώτης Μελάς, με τηλεφωνική του παρέμβαση στον ίδιο σταθμό, μίλησε για «ψευτιές και κακοήθειες», ενώ εξέφρασε το «παράπονό» του για το ότι η βουλευτής δεν τον ενημέρωσε και συμπλήρωσε ότι έχει καταθέσει ήδη μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επίσης με τηλεφωνική παρέμβασή του στον σταθμό, ανέφερε ότι «είναι περίεργη η διαδικασία που ακολουθεί η κ. Κουτζαμάνη, καθώς τα αδικήματα είναι κακουργήματα» και προσέθεσε ότι «ο Μελάς κατέθεσε από χθες μήνυση και ο εισαγγελέας δεν άλλαξε».

Τόνισε, επίσης, ότι το πρόσωπο που προσέγγισε την κ. Ξουλίδου είναι άτομο γνωστό σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ότι παρόλο που ο κ. Παπαμιμίκος λέει πως δεν το γνωρίζει, ψεύδεται. Ενέπλεξε και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και είπε πως «πρόκειται για άτομο που διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, ο κ. Μηταράκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος των ΑνΕλ «έχει εμμονή με το πρόσωπό του», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες ανέφερε ότι ο καταγγελλόμενος είναι ένας «από τα χιλιάδες πρόσωπα που τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Απαντώντας στον υφυπουργό Ανάπτυξης, η κ. Ξουλίδου, ανέφερε πως ο καταγγελλόμενος της είπε ότι είναι «στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνοντας ότι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά και πως η επικοινωνία τους περιορίστηκε σε διαδικτυακό και τηλεφωνικό επίπεδο.

Τέλος, όπως ανέφεραν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, ο καταγγελλόμενος επικοινώνησε μαζί τους και ισχυρίστηκε ότι «αυτά που ακούγονται δεν στέκουν» και ότι το όνομα που αναφέρεται είναι διαφορετικό από το δικό του.

Ανδ. Παν., ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: