Με τη σκέψη στο λαό αναχώρησε ο Αναστασιάδης




Τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον κυπριακό λαό που με διάφορους τρόπους ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση του, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, μέσω Λονδίνου, προκειμένου να  υποβληθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε «τις θερμότατες ευχαριστίες» του «σε όλες και όλους που με πολλούς και διάφορους τρόπους έχουν εκφράσει ευχές για σύντομη ανάρρωση».

«Τη Δευτέρα εισάγομαι στη συγκεκριμένη κλινική και ευελπιστώ την Τρίτη να περάσω από μια διορθωτική επέμβαση έτσι ώστε το συντομότερο να βρίσκομαι πίσω στη Κύπρο μας. Η σκέψη μου θα είναι σε όλο το λαό, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στη πατρίδα μας που έχει ανάγκη από μια νέα αρχή» πρόσθεσε.

Θέλω να πιστεύω, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ότι τις μέρες της ανάρρωσης θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναθεωρήσω πολλά από τα μέχρι σήμερα, έτσι ώστε με μια δυνατή καρδιά και με ανάλογα δυνατή και συγκροτημένη τη σκέψη μου, να μπούμε σε μια νέα δυναμική πορεία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ο λαός μας αντιμετωπίζει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως έχει «ηθικό ακμαιότατο».

Σημειώνεται ότι η εγχείρηση θα γίνει στο ιατρικό κέντρο “Mount Sinai” του Μανχάταν, το οποίο εξειδικεύεται στις επεμβάσεις διόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο προσωπικός του γιατρός Σάββας Καδής, ο καρδιοχειρουργός Μαρίνος Σωτηρίου και η σύζυγος του Άντρη.

Σύμφωνα με τους κυρίους Καδή και Σωτηρίου η χειρουργική επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5 ώρες και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης όπου και θα παραμείνει για περίπου 4-5 μέρες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξέλθει του ιατρικού κέντρου και θα διαμένει σε χώρο κοντά στο κέντρο όπου και θα συνεχίσει για ακόμα μια εβδομάδα την ανάρρωση.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Νίκου Αναστασιάδη, προεδρεύων της Δημοκρατίας ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

ΠΗΓΗ: Φανίτσα Ζαννέττου, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: