Ισχυρός σεισμός 5 ρίχτερ στην Κεφαλονιά




Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου ή 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Άκη Τσελέντη στη σελίδα του στο Facebook αναμένονται μετασεισμοί μέχρι 4,6 ρίχτερ.

«Ο χθεσινός σεισμός οφείλεται στην διέγερση του Νότιου τμήματος του σεισμογόνου χώρου που μας έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου. Στη περιοχή αυτή δεν εχουμε πολυ μεγάλα ρήγματα. Το άλλο παρήγορο είναι ότι η μετασεισμική ακολουθία “πάει” προς τη θάλασσα. Εκείνο που με προβληματίζει είναι οτι είναι μάλλον υποτονική, πρέπει να έχουμε περισσότερους και μεγαλύτερους μετασεισμούς πχ 4-4.6. Είναι σίγουρο ότι η Κεφαλονιά εχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Εγκέλαδο αλλά ευτυχώς ο καλός οικοδομικός ιστός του νησιού και η ψυχραιμία των Κεφαλλονιτών ελαχιστοποιούν τον σεισμικό κίνδυνο.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αρκετή μετασεισμική δράση. Η ευρύτερη περιοχή είναι διεγερμένη. Πρέπει να κάνει μερικούς 4- 4,5 ρίχτερ για να πούμε ότι είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία. Ας έχουμε το νου μας λοιπόν και ας απομακρύνουμε τα βαριά αντικείμενα από τα πάνω ράφια» έγραψε στο facebook ο κ. Τσελέντης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: