Για την 31η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους




Του Αλέξανδρου Μαλλιά

“Εξαρτώμενη πλήρως από την παρουσία 40.000 ανδρών τουρκικού κατοχικού στρατού και την πολιτική καθοδήγηση της Τουρκίας, η “μονομερής δήλωση ανεξαρτησίας” του ψευδοκράτους εξακολουθεί να αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Αποφάσεων 440 και 411 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Τουρκία και στην περίπτωση αυτή έχει επιλέξει την πλευρά της διεθνούς παρανομίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σε αγαστή συνεργασία με τους εταίρους της και κυρίως με την Ελλάδα, πέτυχε τον στρατηγικό κορυφαίο της στόχο να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής θα αποτελέσει τον καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επιπλέον, η εκ μέρους της Άγκυρας αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει μια ένδειξη πολιτικού ρεαλισμού, με τον οποίο άλλωστε βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση η σημερινή πολιτική της Άγκυρας σε ολόκληρη της περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι παράνομες αυτές ενέργειες και οι λανθασμένες επιλογές της Άγκυρας αποτελούν το μοναδικό εμπόδιο στην κατεύθυνση αυτή.-”

*Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Διαλόγου και υπεύθυνος του τομέα Διεθνών Σχέσεων

16 Νοεμβρίου 2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: