Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού ‘Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ, στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, δακρυσμένη, είπε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της. Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές.

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω, είπε. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Ο συνήγορος της κ. Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εντολέα του είπε πως «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της». Είπε επίσης, όπως το είχε αναφέρει και εντός του δικαστηρίου ζητώντας να μην επιβληθεί στην κ. Τσοχατζοπούλου χρηματική εγγύηση, ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να μαζέψει το ποσό της εγγύησης:

«Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Η Αρετή έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην αρνητική για την εντολέα του απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε:

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal