Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων




Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε κατά 109 μονάδες βάσης (1,09 ποσοστιαίες μονάδες) στο 8,94% στις 14:25 (ώρα Ελλάδος), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2012. Η απόδοση άγγιξε πρόσκαιρα και το 8,995% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,75%, έχοντας φθάσει και στο 0,715% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1989 που συγκεντρώνει τα στοιχεία αυτά το Bloomberg.

«Καθώς η τετραήμερη υποχώρηση των ελληνικών τίτλων ώθησε τις αποδόσεις τους στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, η τάση των πωλήσεων άρχισε να μεταδίδεται σε χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, και ακόμη σε μεγαλύτερες χώρες, όπως η Γαλλία», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σημειώθηκε αποτυχία κατά την έκδοση ισπανικών ομολόγων να καλυφθεί το ποσό που ήταν ο στόχος της έκδοσης και οι ευρωπαϊκές μετοχές συνέχισαν τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτωτική πορεία τους από το 2003. Μόνα τα γερμανικά κρατικά ομόλογα προστατεύθηκαν από την πτώση, καθώς η ζήτηση για πιο ασφαλή στοιχεία ενεργητικού ώθησε τις αποδόσεις τους σε χαμηλό επίπεδο- ρεκόρ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: