ΣΥΡΙΖΑ: Μας κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός…




«Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την καταστροφή που υπέστη η χώρα μας ως συνταγή επιτυχίας που πρέπει να συνεχιστεί, τότε ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή το λέει για να κοροϊδέψει. Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κάνει και τα δύο και μάλιστα παίζοντας ως κακός ηθοποιός» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Νέο δεν μπορεί να είναι κάτι το παλιό, το αποτυχημένο, το αντικοινωνικό. Καμία σχέση δεν έχει η πολιτική Σαμαρά με μια νέα Ελλάδα. Δεν μπορεί να είναι νέα η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας, των λουκέτων και των χαρατσιών. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει το παρελθόν του φαύλου δικομματισμού και το αντικοινωνικό παρόν του μνημονίου».

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά διχασμένους Έλληνες ψηφοφόρους για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής»

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,7% έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας E-VOICE, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Ειδικότερα, στην ερώτηση «αν την Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», 21,2% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και 17,5% ΝΔ. Ακολουθούν με 5,3% η ΧΑ, με 4,6% «Το Ποτάμι», με 4,4% το ΚΚΕ, με 3,9% το ΠΑΣΟΚ. Σε ποσοστό 8,3% οι ερωτηθέντες θα ψήφιζαν «άλλο κόμμα».

Ωστόσο, τα ποσοστά προτίμησης για όλα τα κόμματα εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς 16,7% των ψηφοφόρων απαντούν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, ενώ 12,2% πως δεν θα ψήφιζαν.

Στην ερώτηση για το αν πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο. «Όχι» απαντούν 46,2% των ερωτηθέντων, έναντι ποσοστού 45%, που απαντούν «Ναι».

Τέλος, σχετικά με το πρόσωπο, που εμπνέει την περισσότερη εμπιστοσύνη για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς κρατάει το προβάδισμα με 35,7% των απαντήσεων, έναντι ποσοστού 31,9%, που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: