ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση απόγνωσης η ψήφος εμπιστοσύνης




«Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να βρουν μία διέξοδο στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, από την Τρόικα, την κοινωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης να την δώσει ο λαός».

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή θα προσδώσει περαιτέρω κύρος και αξιοπιστία στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται να κίνηση κορυφής των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου που δεν αφορά τον λαό και γι αυτό οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκονται πλέον όχι ενώπιον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου αλλά ενώπιον του λαού»

Σχόλιο του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την ψήφο εμπιστοσύνης που ανήγγειλε η κυβέρνηση.

«Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Έλληνες τη ζωή που τους αξίζει»,δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: