Σαμαράς-Βενιζέλος: “Κλειστά” ασφαλιστικό και απολύσεις




Δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού, ούτε ομαδικών απολύσεων, όπως συμφώνησαν σήμερα οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, τα θέματα αυτά θεωρήθηκαν «κλειστά», μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Σχετικά, πάντως, με το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη, με βάση τον αστικό κώδικα, επικαλούμενη οξύτατη δυσμενή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο οι αποφάσεις να εκδίδονται ταχύτατα, ώστε να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι σε μια ατέρμονη διαδικασία.

Τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του συνδικαλιστικού νόμου παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι αυτό αναμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια και ότι χρειάζεται συζήτηση για να φανεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

— Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, αν η Ελλάδα θα στείλει τις θέσεις της στην τρόικα, για την οποία είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι θέσεις του οποίου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Όλα τα θέματα συζητούνται και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ανέφερε ότι σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει πολλά και ζήτησε να μη λησμονούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Όταν δε ρωτήθηκε για τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι θα ανακοινωθεί όταν πρέπει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: