Πάμε καλά, λέει ο Χαρδούβελης που κάλυψε τον Χρύσανθο




Για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Xαρδούβελης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (www.amna.gr).

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής πηγαίνουν πολύ καλά και ότι συνεχίζεται η ενημέρωση ανάλογα με το χρόνο που περνάει.

Ερωτηθείς για το πώς είναι οι σχέσεις με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, και εάν ήταν μέσα στις διαπραγματεύσεις χθες, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι είναι οι καλύτερες. Ο κ. Λαζαρίδης είναι αξιόλογος και βαθύς γνώστης των αριθμών και είναι ευπρόσδεκτος είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ στην ερώτηση εάν θα (συνεχίσει να) παρίσταται είπε συνήθως ναι.

Για το εάν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι υπάρχουν και ότι αυτό θα το μάθετε αργότερα όταν κλείσει η διαπραγμάτευση. Ερωτηθείς επίσης για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠIXEIΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της Ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης τρόικα στις 100 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της Ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει παράλληλα «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντώς , θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει “επίβλεψη ορθής εφαρμογής” της ρύθμισης από την τρόικα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: