Ισραηλινό σχόλιο οργής κατά Τουρκίας και ΗΠΑ




Του Arie Egozi

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξακολουθεί να εξαπατά τις ΗΠΑ με ολοένα και περισσότερο θράσος. Γιατί το κάνει αυτό; Μα γιατί του επιτρέπουν να το κάνει. Διότι οι ΗΠΑ παρουσιάζονται εν αδυναμία, καθοδηγούμενες μάλλον, παρά ηγούμενες.

Η κυβέρνηση Ομπάμα εμφανίζεται αγανακτισμένη έναντι της τουρκικής απροθυμίας να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει φτάσει στο κατώφλι της, μετά τις νίκες του σε Συρία και Ιράκ. Την ίδια ώρα Αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε στην εφημερίδα New York Times πως «η Άγκυρα εφευρίσκει λόγους για να μην αποτρέψει μια καταστροφή στην Συρία, όπου το ΙΚ πολιορκεί τους Κούρδους στο Κομπάνι, αρνούμενη να αποτρέψει μια σφαγή, ένα μίλι μακριά από τα σύνορά της».

Καλημέρα Ουάσινγκτον! Η Τουρκία σε εμπαίζει εδώ και καιρό! Η «σημαντική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ» έχει να ασχοληθεί με την παραγγελία κινεζικών πυραύλων. Αυτή την στιγμή η Τουρκία καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τις ΗΠΑ. Απλώς εκμεταλλεύεται την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, χωρίς να πράττει το παραμικρό που να δικαιολογεί την συμμετοχή της αυτή.

ΠΗΓΗ: ISRAEL HOMELAND SECURITY NEWS, www.defence-point.gr

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: