ΗΠΑ: Τουλάχιστον 80 άτομα έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή του ιού Έμπολα




Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό που έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει από τον ιό του Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας, δήλωσαν αξιωματούχοι στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αυξάνοντας κατά πολύ, από τους 18 που είχαν ανακοινώσει αρχικά, τον αριθμό των ανθρώπων που ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Την ίδια ώρα τέσσερα μέλη της οικογένειας του Τόμας Έρικ Ντάνκαν έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, αν και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της πολιτείας του Τέξας.

Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι 80 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, όπως μετέδωσε το NBC. Νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι πρόκειται για 18 ανθρώπους, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών.

Κρατικοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη τον βράδυ την οικογένεια του ασθενή και τους ζήτησαν να παραμείνουν στο σπίτι του ως τις 19 Οκτωβρίου και να μην δέχονται επισκέψεις χωρίς προηγούμενη έγκριση.

«Έχουμε δοκιμασμένα πρωτόκολλα για την προστασία του κοινού και για την αναστολή της εξάπλωσης της ασθένειας», δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Λάκι. «Η διαταγή αυτή μας δίνει την ικανότητα να ελέγξουμε την κατάσταση με τον πιο σχολαστικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ο Ντάνκαν είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αφού ταξίδεψε στη Λιβερία. Εισήχθη την Κυριακή στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital του Ντάλας, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα οι γιατροί του είχαν συστήσει να επιστρέψει σπίτι του.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες για μια πιθανή ευρύτερη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού από τη δυτική Αφρική, όπου τουλάχιστον 3.338 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία.

ΠΗΓΗ: REUTERS, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: