Η άγονη πολιτική κοκορομαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η πολιτική κοκορομαχία δεν λέει να κοπάσει. Αργυρώνητοι οι μεν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της εκλογής νέου προέδρου, αργυρώνητοι και οι δε που θα καταψηφίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα κομφούζιο πολιτικά αντιπαραγωγικό, που αντί να λύνει τα πολλαπλά καθημερινά προβλήματα των πολιτών, τα επιδεινώνει, μια και η χώρα μας εμφανίζεται να μαλλιοτραβιέται εσωτερικά κάτι που δημιουργεί την λεγόμενη πολιτική αστάθεια, που αντικατοπτρίζεται στις αγορές και στο κραχ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η άνευ ουσιαστικού αντικειμένου σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, που μοναδικό σκοπό έχει να συσπειρώσει ένθεν κακείθεν τους ψηφοφόρους και κυρίως να τους εγκλωβίσει εν όψει της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, λειτουργεί σε βάρος της χώρας.

Από τη μια φοβίζει τις αγορές και τους πάσης φύσεως επενδυτές και από την άλλη οδηγεί την κυβέρνηση σε βεβιασμένες κινήσεις, όπως αυτή της πρόωρης αποχώρησης από την εποπτεία του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα μια εικόνα ομαλής πορείας, που κτίστηκε μετά κόπων και βασάνων να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος εν μια νυκτί.

Έτσι είδαμε την εβδομάδα αυτή να καταρρέει το χρηματιστήριο, να ανεβαίνουν και πάλι τα δεκαετή ομόλογα πάνω από 7% σε απαγορευτικά επίπεδα για δανεισμό από τις αγορές και επίσης τα spreads να τραβάνε και πάλι την ανηφόρα.

Αυτή η εικόνα δεν είναι διόλου ευχάριστη για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Γεγονός που έχει αποδέκτες φυσικά τους πολίτες, που καλούνται και πάλι τα σπασμένα. Δηλαδή με απλά λόγια κάνουν πάρτι στις πλάτες μας από την ασφαλή θέση που τους παρέχει η πλουσιοπάροχη αμοιβή τους, χωρίς στην ουσία να ασχολούνται με τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά αντί να αφήσουν τη δικαιοσύνη να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σοβαρά σκάνδαλα, που έχουν καταγγελθεί στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την φορτώνουν με τα παιχνιδάκια τους γύρω από τους κουμπαράδες των εφοπλιστών, που δήθεν δημιουργήθηκαν για να εξαγοράσουν βουλευτές, προκειμένου να υπερψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, το πρόσωπο που θα υποδείξει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα παιδία παίζει που λένε στις πλάτες μας, την ώρα που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, η φορολογία έχει γονατίσει την λεγόμενη μεσαία τάξη, το κοινωνικό κράτος έχει ήδη καταρρεύσει, οι πολιτικοί ταγοί μας περί άλλα τυρβάζουν.

Η καταστροφική πορεία της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, ουδέν δίδαξε το πολιτικό προσωπικό. Κινείται με εμφυλιοπολεμική διάθεση και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πλήξει ο ένας τον άλλο. Σε άλλες χώρες που συνεργάστηκε η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση όπως στην Πορτογαλία το αποτέλεσμα ήταν η έξοδος από το μνημόνιο και η δανεισμός από τις αγορές με 3,5%, όσο δηλ. μας δανείζει το ΔΝΤ.

Η απειλές από τη μια πλευρά, ότι η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ρολά στα ΑΤΜ και άτακτη φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό και από την άλλη δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία για το χρέος, κάνουν κακό στον τόπο και φυσικά στους πολίτες.

Το να τορπιλίζει η αντιπολίτευση την έξοδο στις αγορές και να επιχαίρει για το φρένο που μπήκε, είναι σαν να βλέπει τυφλά την εξουσία και τις καρέκλες και όχι τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας. Το να εκφοβίζει τους πολίτες η κυβέρνηση για τα δεινά που τους περιμένουν αν πάρει την εξουσία η ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ίσου επικίνδυνο και για την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις όπως όλα δείχνουν έχουν πανικοβάλει το κυβερνητικό στρατόπεδο, που αντιδρά με ανόητες σπασμωδικές κινήσεις. Η εθνική συνεννόηση, που ακούγεται από τα χείλη μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών, δεν είναι ζητούμενο για τα κόμματα και τους αρχηγούς τους.

Η χώρα δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τους κινδύνους, που έχει εκτεθεί, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Βρίσκεται ακόμη στο χείλος του γκρεμού. Αυτό που αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης, είναι αδύνατο  να το αντιληφθούν οι μονομάχοι της εξουσίας. Η εικόνα αυτή προκαλεί θλίψη αλλά και έντονη ανησυχία για το αύριο της πατρίδας μας…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: