Η Αγκυρα συνεχίζει τα παιγνίδια με τους τζιχαντιστές




Νέο σχέδιο απόφασης που επιτρέπει στην τουρκική κυβέρνηση να διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, στάλθηκε το απόγευμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς έπειτα από την κρίσιμη ειδική σύσκεψη ασφαλείας στην Άγκυρα.

Ο Αρίντς ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα υποβληθεί για έγκριση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη. Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να συμμετάσχει η Τουρκία στον συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών. “Έγινε μια περιεκτική αξιολόγηση. Αξιολογήθηκαν οι απειλές εναντίον της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας”, είπε ο Αρίντς.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασιστική. “Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και το πέρασμα των άλλων χωρών από την Τουρκία”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην ειδική σύσκεψη, ο αρχηγός του στρατού Νετζντέντ Οζέλ ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τους σχεδιασμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε σχέση με τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα σενάρια και μελετήθηκε η συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, ο Αρίντς απέφυγε να αναφερθεί επί της ουσίας και περιορίστηκε να πει ότι αποφασίστηκε όπως τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Αρίντς επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει πολύ κοντά στον τάφο του Σολεϊμάν Σαχ στη Συρία, που από το 1920 θεωρείται τουρκικό έδαφος και φυλάγεται από τον τουρκικό στρατό.

ΠΗΓΗ: ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: