Οι “36 ώρες” της New York Times στην Αθήνα




Εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της Joanna Kakissis στην Αθήνα φιλοξενεί η έντυπη έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «36 Hours in Athens», όπου προβάλλονται χώροι (μουσεία, γκαλερί, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κ.α.) που μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας που θα διαμείνει στην πόλη επί σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι «μετά από χρόνια τρομακτικών δημοσιευμάτων που περιέγραφαν την Αθήνα ως μια   χρεοκοπημένη πρωτεύουσα που βρίθει ταραχών, η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα της πόλης αναδύεται εκ νέου». Νέοι επιχειρηματίες στο τομέα της μόδας και της γραφιστικής ανοίγουν καταστήματα που αποθεώνουν τις κλασικές γραμμές της αρχαίας Ελλάδας και το αναρχικό πνεύμα των σύγχρονων καιρών.

Παράλληλα, στις ανανεωμένες πλατείες, υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν τοπικές λιχουδιές, όπως λουκάνικα από την Κρήτη και πρόβειο γιαούρτι με γλυκό κυδώνι. Σ΄έναν άλλο τομέα, προσθέτει η Kakissis, το Μουσείο της Ακρόπολης που γιόρτασε πρόσφατα τα πέντε λειτουργίας του κατατάσσεται σταθερά στα κορυφαία μουσεία του κόσμου και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα μετεγκατασταθεί σε νέο κτίριο εντός του έτους.

http://www.nytimes.com/2014/10/19/travel/things-to-do-in-36-hours-in-athens.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: