Του Αριστείδη Βικέτου

«Η  Κύπρος  δίνει διεθνώς ένα μάθημα αντοχής, μη συμβιβασμού με εύκολες λύσεις, καθαρού πατριωτισμού και  καθαρής Ορθοδοξίας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ Δημήτριος  χαρακτήρισε προσκύνημα την επίσκεψη του στην Κύπρο. Αφού ανέφερε ότι θεωρεί «πολύ μεγάλη τιμή» την πρόσκληση που του απηύθυναν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η Ιερά Σύνοδος, ο Αμερικής Δημήτριος σημείωσε πως «για μας αυτή η επίσκεψη είναι προσκύνημα».

“Είμαστε προσκυνητές σε ένα χώρο ιερό, σε ένα νησί ιερό, στο οποίο επί αιώνες έχουμε μια συνεχή προσφορά πολιτισμού, ειρήνης και έχει υποφέρει τελείως αδίκως έναντι της προσφοράς του, έχει δεχθεί τα εντελώς αντίθετα και εξακολουθεί να υφίσταται αυτές τις δυσκολίες, τις πιέσεις και την κατοχή που εξακολουθεί για ένα σημαντικό μέρος της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Δημήτριος στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος  Νίκος Κουγιάλης και ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Ο Υπουργός Γεωργίας καλωσόρισε εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εξήρε το έργο, το οποίο επιτελεί.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, καλωσορίζοντας στην Κύπρο τον  Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον χαρακτήρισε ως «ένα άγγελο ειρήνης, ένα επιστήθιο φίλο της Κύπρου  και της Εκκλησίας».

Αργά το απόγευμα ο κ. Δημήτριος πήγε στην Αρχιεπισκοπή , όπου συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: