Ασπασία Λεβέντη: « Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, προς όφελος της πατρίδας μας»




Tης ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Την ευτυχία τη βρίσκεις με το να μοιράζεσαι… «Χιλιάδες κεριά μπορούν να ανάψουν από μόνο ένα κερί και η ζωή αυτού του κεριού δε θα μικρύνει. Όπως το κερί έτσι και η ευτυχία ποτέ δε μικραίνει όταν τη μοιράζεσαι…»

Πριν από ένα μήνα επικοινώνησα γραπτώς μαζί της. Ένοιωσα την ανάγκη του προσφέρω και του μοιράζομαι… Να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στο έργο της. Σε ένα από τα πολλά έργα της, της Ασπασίας Λεβέντη.

«Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε στο Λονδίνο, όταν διαπιστώσαμε ως κάτοικοι Λονδίνου τη μεγάλη διάθεση ανθρώπων που αγαπάνε την Ελλάδα να βρουν τρόπο να βοηθήσουν, αλλά δεν ήξεραν πως θα γίνει αυτό με ασφάλεια και ακόμα περισσότερο σε ποιους τομείς υπήρχε ανάγκη. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα όχημα μέσω του οποίου κάθε δωρεά θα ελέγχουμε ώστε να φτάνει με ασφάλεια στον παραλήπτη και να ελέγχεται πέραν τούτου η ορθή λειτουργία και χρήση του μετά».

Οι στόχοι του ιδρύματος για το 2014 – 2015;

«Η εκπόνηση της μελέτης και η κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου με παράλληλη δημιουργία ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και τη Δήλο.

Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αρχικά σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες

Δωρεά 6 Ασθενοφόρων Οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ μαζί με τον αναγκαίο συνοδό ιατρικό εξοπλισμό.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, έχουν κυκλοφορήσει ήδη η συλλογή καρτών «Χρώματα της Ελλάδας» με φωτογραφίες του Νίκου Αλιάγα καθώς επίσης και 4 συλλεκτικά βραχιόλια που έχει σχεδιάσει για το IFG η Σοφία Κοκοσαλάκη.

Προμήθεια 4 ειδικών λεωφορείων προκειμένου να δοθούν σε ειδικά σχολεία και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας: Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω (Ολυμπίας & Κορίνθου, 122 43 Αιγάλεω Αττικής), Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Ρόδου (Πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, Κτίριο Ακαδημίας, 85 100 Ρόδος), Ειδικό Σχολείο Λαμίας (Γρεβενών & Μπελογιάννη, Λαμία Φθιώτιδας), Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας (Λ. Κων/νου Καραμανλή 2, Βούλα), επιλύοντας το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών – ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Προετοιμασία της εκδήλωσης για την απονομή των IFG Awards 2016 στο Μουσείο της Ακρόπολης .

Τα βραβεία IFG απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε ειδική τελετή στο μουσείο της Ακρόπολης σε Έλληνες εκτός συνόρων που προβάλλουν και τιμούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την ιδέα της Ελλάδας. Οι βραβευθέντες των IFG AWARDS 2013 ήταν οι:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Φιλανθρωπικά Ιδρύματα,

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Γράμματα & Τέχνες,

Ανδρέας Ν. Λιβέρης: Επιχειρηματικότητα,

Δημήτρης (Jim) Ν. Γιαννόπουλος: Θέατρο – Κινηματογράφος,

Καθηγητής Δρ Αριστείδης Πατρινός: Επιστήμη,

Νίκος Α. Αλιάγας: Μ.Μ.Ε.

Οι παραπάνω ήταν και οι πρώτοι εν ζωή Έλληνες που απεικονίστηκαν σε γραμματόσημα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και το ΙFG.»

Να αναφέρουμε πως το International Foundation for Greece, δεν διεξάγει εράνους ανά την επικράτεια. Σε περίπτωση που επιθυμείτε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο του ιδρύματος, μπορείτε να το κάνετε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των τρόπων πληρωμής που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος (http://www.if-gr.org/) , τακτική δωρεά, εφάπαξ δωρεά, δωρεά σε IFG project, κληροδοτήματα, δωρεά εις μνήμην.

Είναι η στιγμή να γίνουμε καλύτεροι… Να γίνουμε άνθρωποι. Μια γροθιά. Μια αγκαλιά!!! Κάποιοι μπορεί να σκέφτεστε, ότι ο κόσμος που χρειάζεται τη δικιά μας στήριξη να είναι πολύς. Να σας θυμίσω μόνο, πως η Μητέρα Τέρεζα κάποτε είπε: «… Ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σ’ αυτή τη γη. Αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη… και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα…» Και όπως μου είπε και η ίδια η κύρια Λεβέντη «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, προς όφελος της πατρίδας μας…»

Υστερόγραφο: Ευχαριστώ πολύ την κυρία Ασπασία Λεβέντη για την άμεση ανταπόκριση της…. Προσωπικά της εύχομαι κάθε επιτυχία και να συνεχίσει να φέρνει τον «ήλιο» εκεί που οι άνθρωποι πραγματικά τον χρειάζονται…

ELLH-ASPASIA-LEBENTH02-05OCTOBER2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: