Αποχαιρετισμός στον σπουδαίο Τριαντάφυλλο




Σε κλίμα βαθύτατης οδύνης και συγκίνησης ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτησε την Παρασκευή τον Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη. Ο επί χρόνια διευθυντής Σύνταξης της «Ημερησίας» έφυγε πολύ νωρίς, στα 59 του χρόνια, αφού πρώτα πάλεψε με γενναιότητα τον καρκίνο.

Κάτω από έναν ουρανό πένθιμο, η πολυαγαπημένη σύζυγός του Σοφία Φασουλάκη και τα τρία του παιδιά, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, άνθρωποι που γνώρισαν την παλικαρίσια ψυχή του και τη λεβεντιά του λόγου και των έργων του δύσκολα συγκρατούσαν την οδύνη τους χθες, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

«Αποτύπωμα ευθύτητας, σεμνότητας, ευθύνης. Αποτύπωμα έρωτα για τη ζωή, για τα ανθρώπινα και για τον άνθρωπο, για τη γνώση, την αλήθεια, για τον κόσμο της εργασίας. Αποτύπωμα μεγάλης γενναιοδωρίας και τρυφερότητας», όπως είπε στον επικήδειό του ο στενός φίλος και συνοδοιπόρος του από τα φοιτητικά χρόνια, δημοσιογράφος Κώστας Καλλίτσης. Στο συγκινητικό «αντίο» του μίλησε για τον φίλο του που ήταν «λεβέντης από πιτσιρικάς», όταν οι γονείς του αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν αναζητώντας το μεροκάματο. Μίλησε για τον δημοσιογράφο, που είχε επιλέξει να υπηρετεί τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα, κοιτώντας τον κόσμο από κάτω προς τα πάνω. Για το πάθος του για τα ιδεώδη του ουμανισμού και την Αριστερά των οραμάτων.

«Ο Τριαντάφυλλος δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος που πέρασε από τη ζωή μας χωρίς να μας επηρεάσει. Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Οι σπουδαίες προσωπικότητες αφήνουν το ίχνος τους παντοτινά στη Γη. Δίδαξε ήθος, σεμνότητα, σοφία. Μια ζωή καθοδηγητής», είπε για τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη του ο αρχισυντάκτης της «Ημερησίας», Ανδρέας Πετσίνης. Στη λιτή τελετή, τα λόγια που ακούστηκαν για τον πανέξυπνο δάσκαλο, τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη με το σπιρτόζικο χιούμορ και το τρανταχτό γέλιο, σκόρπισαν συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Ιδιαίτερα όταν ο Κώστας Καλλίτσης διάβασε λίγες γραμμές από ένα κείμενο του Τριαντάφυλλου, γραμμένο για τους αγαπημένους του πριν από τρία χρόνια. Ανήσυχος, τότε, για την εξέλιξη της υγείας του, ο Τριαντάφυλλος ευχόταν να μη χρειαστεί να το διαβάσουν ποτέ: «Φεύγω πλήρης καλών στιγμών και με όχι κρυφή αγωνία για το μέλλον των παιδιών μου και όλων των νέων παιδιών της χώρας. Και δεσμεύω όλα τα παιδιά μου να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι για το κοινωνικό σύνολο. Γιατί η χώρα γέμισε από άθλιους ατομιστές και παρτάκηδες», έγραφε.

DRABALIARHS02-25OCTOBER2014

Ηταν όλοι εκεί
Το «ύστατο χαίρε» στον Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη απηύθυναν ο εκδότης του «Εθνους» Γιώργος Μπόμπολας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» Φώτης Μπόμπολας, η επιχειρησιακή διευθύντρια των εφημερίδων του Ομίλου «Πήγασος» Ειρήνη Μανουσάκη, ο διευθυντής του «Εθνους» Θανάσης Τσεκούρας, ο διευθυντής της «Ημερησίας» Αντώνης Δαλίπης, καθώς και δεκάδες φίλοι και συνάδελφοί του από την «Ημερησία» αλλά και το σύνολο του Τύπου.

Από τον κόσμο της πολιτικής μεταξύ άλλων παρευρέθησαν: ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο υφ. Εξωτερικών Α. Γεροντόπουλος, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι πρώην υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Τ. Γιαννίτσης, Κ. Λαλιώτης, Ν. Σηφουνάκης, Π. Μπεγλίτης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Στ. Τζουμάκας, Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Φλωρίδης, Ντ. Ρόβλιας, Κ. Μπατζελή, Ρ. Βάρτζελη, Ν. Αθανασάκης κ.ά. Οι βουλευτές Μ. Ανδρουλάκης, Γρ. Ψαριανός κ.ά., οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης και Μ. Σπυράκη, οι γραμματείς της ΚΟ και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης και Δ. Βίτσας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Alhpa Bank Β. Ράπανος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Σόμπολος, οι επικοινωνιολόγοι και αρθρογράφοι Γ. Λούλης και Γ. Πανταγιάς. Εκατοντάδες φυσικά και οι παλιοί φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές από τα χρόνια της ΚΝΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: