Απαράδεκτες δηλώσεις Ταλάτ, δικαιολογεί τις τουρκικές προκλήσεις




Ο τέως κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επιχειρεί να δικαιολογήσει με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι, «αν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πήγαιναν καλά, τότε η Τουρκία δεν θα έστελνε στρατιωτικά πλοία στην περιοχή».

Ο Αριστείδης Βικέτος σε ανταπόκριση του για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (www.amna.gr), αναφέρει ότι ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν σε σωστό σημείο, τότε τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα καταδικάζονταν», ανέφερε. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αντιδράσεις, πρόσθεσε ο κ. Ταλάτ.

Ανέφερε ακόμα ότι στο Κυπριακό δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη λύση, λέγοντας ότι ο Ντερβίς Έρογλου έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα φέρει αντίρρηση, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ταλάτ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη λύση του Κυπριακού, να ασκήσουν πίεση στον κ. Έρογλου για να επιδεικνύει περισσότερη προθυμία για λύση και ανέφερε ότι ο κ. Έρογλου δεν δείχνει να ανησυχεί για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν θέλει λύση».

Σε ερώτηση για τη σχέση Έρογλου- «κυβερνώντος» κόμματος (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα), ο κ. Ταλάτ είπε ότι ο Έρογλου «δεν λαμβάνει υπόψη την κυβέρνηση και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει «πρόεδρος» και «κυβέρνηση» να αλληλοστηρίζονται.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: