WSJ: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα




Σειρά άρθρων στη WALL STREET JOURNAL καταγράφει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα κυρίως στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού. Ο Alkman Granitsas σε σχετική ανταπόκρισή του με τίτλο «Interest on Rise for Greece High-End Hotels» αναφέρεται στην δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σημειώνοντας ότι μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσελκύοντας φέτος το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του διεθνούς jetset.

Η προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών δίνει κίνητρα στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων, όπως έδειξε και το πρόσφατο έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Amanzoe. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, «η Ελλάδα είναι ξανά της μόδας».

http://online.wsj.com/articles/interest-on-rise-for-greece-high-end-hotels-1409686031?KEYWORDS=greece

ΕΠΙΣΗΣ: Στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναφέρεται ανταπόκριση του Art Patnaude με τίτλο «Athens Airport’s Makeover Attempts to Take Off» σημειώνοντας ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο ύψους 8 δις ευρώ προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών, γραφείων, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, ενιδρύου, και ενός γιγαντιαίου πάρκου. Όπως επισημαίνει ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016 με χρόνο πλήρους ολοκλήρωσης του σχεδίου μετά από 15 έως 20 χρόνια.

Η ανταπόκριση κάνει ωστόσο αναφορά στα γραφειοκρατικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και δημιουργούν αβεβαιότητα για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Σύμφωνα με την Lamda Development εάν προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου πέρα από τη δημιουργία ενός νέου θαλάσσιου προορισμού στην Αθήνα το ΑΕΠ της χώρας θα αυξάνεται ετησίως κατά 1,5 έως 2% έως το 2025 ενώ θα δημιουργηθούν την ίδια περίοδο 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η Lamda Development ευελπιστεί τώρα να προσελκύσει και άλλους επενδυτές για την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Το δημοσίευμα κάνει παράλληλα αναφορά στην απόσυρση της διεκδίκησης του Ελληνικού από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Imaging μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τον χώρο του Ελληνικού στην περίπτωση που βρεθούν αρχαιότητες στην περιοχή ή το υπέδαφος αποδειχθεί μολυσμένο. Σε πορεία διευθέτησης βρίσκεται επίσης και το θέμα για την αδειοδότηση καζίνου στην περιοχή, καθώς όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης προσφορών.

http://online.wsj.com/articles/athens-airports-makeover-attempts-to-take-off-1409679993?KEYWORDS=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: