Σύσκεψη στο NSC με Ομπάμα για τζιχαντιστές




Συνάντηση με κορυφαίους συμβούλους εθνικής ασφάλειας είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συζητήσουν τη στρατηγική της χώρας στην αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία. Έκτοτε, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά αεροπορικές επιδρομές.

«Ο πρόεδρος συναντάται με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ώστε να συζητηθεί η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚ τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένας ανώτερος ιρανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη δεν αναμένει μια χερσαία επίθεση στη Συρία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Δεν είναι στις προθέσεις τους μια χερσαία επέμβαση, επειδή απέτυχαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στην περιοχή από αυτές τις χώρες», δήλωσε ο διευθυντής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αλί Σαμχανί σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τη Δαμασκό.

Οι δηλώσεις του αποδόθηκαν από μεταφραστή στην αραβική γλώσσα.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, ANA-MPA

President Barack Obama and Prime Minister Haider al-Abadi of Iraq hold a bilateral meeting at the United Nations in New York. (Official White House Photo by Pete Souza)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: