Συνάντηση Κέρι με το Νίκο Αναστασιάδη




Οι εξελίξεις στο κυπριακό, περιφερειακά ζητήματα και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 7:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στην κατοικία του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται λίγες ώρες νωρίτερα να φτάσει στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών που ενεπλάκη στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας πάνω στο κοινό ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου, έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την Κύπρο. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο Τζον Κέρι σκέφτεται σοβαρά να διορίσει σύντομα ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό και μάλιστα τον Ιούνιο είχε γίνει σχετική πρόταση στον πρώην γερουσιαστή, Γκάρι Χάρτ, τον οποίο τελικά διόρισε σε άλλη θέση.

Πέραν του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν διευθετηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ State Department

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: