Pew Research: Απαισιόδοξοι Ελληνες και Γάλλοι




Οι Γάλλοι έχουν καταστεί το ίδιο σχεδόν απαισιόδοξοι με τους Έλληνες, καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να μάχεται με την ανεργία, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research σε 44 χώρες που σκιαγραφεί μια θλιβερή εικόνα για την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει η RebeccaChristie σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες στο BLOOMBERG με τίτλο «French Rival Greeks for Pessimism as Poll Shows World of Gloom».

Το 48% των Γάλλων που ερωτήθησαν δήλωσαν ότι αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση αμέσως μετά από τους Έλληνες όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 53%. Στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία άνω του 90% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι κακή, ενώ το ποσοστό στη Γαλλία ανέρχεται στο 88%.

Αντίθετα σύμφωνα με την έρευνα οι Γερμανοί πολίτες σε ποσοστό 89% θεωρούν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι καλή, μια αισιοδοξία την οποία μοιράζονται με την Κίνα και το Βιετνάμ. Οι Γερμανοί είναι επίσης αυτοί που ανησυχούν λιγότερο για τον πληθωρισμό, καθώς μόλις το 23% εξέφρασε ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών.

http://www.bloomberg.com/news/2014-09-09/french-rival-greeks-for-pessimism-as-poll-shows-world-of-gloom.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: