Παραπολιτικά: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η ΝΔ




Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 2,6% καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, «Το Ποτάμι» 4,8%, η Ελιά 4,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,4% και ο ΛΑΟΣ 1,2%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται στη μέτρηση καθώς συγκεντρώνει ποσοστό χαμηλότερο του 1%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,1% των ερωτηθέντων και Άκυρο/Λευκό το 5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,6% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 6,8% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Ένα 2,2% δεν απάντησε στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης.

Εξάλλου, σαφή θέση κατά των πρόωρων εκλογών παίρνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο ερώτημα «Η παρούσα Βουλή θα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή πρέπει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές;». Το 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέο πολιτειακό άρχοντα, ενώ το 41% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το 21% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου απορρίπτει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών όπως και το 75% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και το 29% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΝΔ(89%) και της Ελιάς(89%) θεωρούν επίσης ότι πρέπει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: