Ολα είναι ανοικτά για το ελληνικό χρέος




Ανοικτό παραμένει το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα, απαντώντας σε αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Συγκεκριμένα, παρατίθεται απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο διεθνές οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, όπου περιγράφεται το πλαίσιο εξόδου της Ελλάδας από μνημόνιο.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, “κατά τη συνέντευξή στο Bloomberg TV ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ρωτήθηκε επί λέξει: «Θα μπορούσε να βγει η Ελλάδα νωρίτερα από το πρόγραμμα, να αφήσει τα χρήματα που υπάρχουν τώρα στο τραπέζι και να βγει νωρίτερα από την ομπρέλα που παρέχει η τρόικα;».

Απάντησε, μεταξύ άλλων: «Όλα είναι ανοικτά, υπό την εξής έννοια: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ τελειώνει το 2016. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Όλα είναι υπό συζήτηση. Είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι τώρα. Αλλά θα βρεθεί μία λύση»”.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “η απάντηση αυτή όχι μόνο δεν αποδυναμώνει αλλά, σε πλήρη αρμονία με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, θέτει επ΄ ακριβώς το πλαίσιο υπό το οποίο διεξάγεται η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση πώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών. Αντ΄ αυτού, θα ήταν χρήσιμο να διαβάσουν τη σημερινή συνέντευξη του Διευθυντή του γραφείου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ν. Παππά, για τα θέματα της οικονομίας”, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Η κ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Προφανώς δεν έχουν τι να απαντήσουν για την κοστολόγηση των προτάσεών τους», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τη σχετική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ούτε σε μας μπόρεσαν να απαντήσουν ούτε στην κριτική που τους έγινε ακόμα και από δικούς τους».

Συμπλήρωσε ότι όλοι γνωρίζουν πια ότι οδηγούν σε νέα κολοσσιαία ελλείμματα, νέο υποχρεωτικό δανεισμό, νέα διόγκωση του χρέους και νέα μνημόνια.

«Και στην απορία τους πόσο γρήγορα υπολογίσαμε το κόστος των προτάσεών τους, η απάντηση είναι απλή: Δεν ήταν και τόσο δύσκολο! Μπορούμε πολύ ευχαρίστως, να τους δείξουμε αναλυτικά ένα προς ένα, γιατί τα νούμερά τους πέφτουν απελπιστικά έξω. Ώστε να μην ξανακάνουν τέτοιες γκάφες», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: