Μίλησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης για το “φαινόμενο” Ερντογάν




Εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει και της συμμετοχής και των επαφών του κ. Σαμαρά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, είχε το πρωί ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και συμφώνησαν τα θέματα που θα εγείρει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ουαλία, με ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη

Μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τον υπουργό των Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας και αναφέρθηκαν εκτενώς στις επαφές που θα έχουν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος με ηγέτες των χωρών -μελών της Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γραπτή δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Αθηνών – Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ενόψει και της συμμετοχής και των επαφών του κ. Σαμαρά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και συμφώνησαν τα θέματα που θα εγείρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ουαλία, με αριθμό ηγετών, μεταξύ των οποίων και του  Προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: