Κουβέλης: Οι εκλογές είναι σωτήρια λύση




«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις, που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής, ενώ οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί προσωπική θέση, ενώ η τελική θέση της ΔΗΜΑΡ θα καθοριστεί από το Συνέδριο, που αρχίζει την Πέμπτη. Επισήμανε όμως ότι «υπάρχουν τρεις- τέσσερις βουλευτές που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά στον ίδιο, επανέλαβε με έμφαση ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και πως αυτό που επιθυμεί είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ. Με αφορμή δε δηλώσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (Μαρία Ρεπούση), στις επόμενες εκλογές, τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».

Την ίδια ώρα, τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καθώς θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τους γενικούς γραμματείς Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη και Γιάννη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Αχαΐα και στην Αρκαδία, αντίστοιχα.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, οι κρατικοί αξιωματούχοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται μάλιστα να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: