Η Τριερβελέρ “εκτελεί” τον Ολάντ με βιβλίο
Την Πέμπτη αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία το βιβλίο που έγραψε η πρώην πρώτη κυρία της χώρας, Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο περιγράφει τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Μάιο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2014, στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ.

«Όλα όσα γράφω είναι αληθινά. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων καμιά φορά αισθανόμουν σαν να έκανα ρεπορτάζ. Και υπέφερα πολύ από το ψέμα», αναφέρει η Τριερβελέρ στο εξώφυλλο του βιβλίου που δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, στο οποίο εργάζεται και η ίδια.

Το περιοδικό αναφέρει ότι περιέχει αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου της Τριερβελέρ, με τίτλο «Ευχαριστώ για αυτές τις στιγμές» (Merci pour ce moment), το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Παρίσι ήδη από αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στην υπόλοιπη Γαλλία.

«Γραμμένο με απόλυτη μυστικότητα» το βιβλίο αυτό των 320 σελίδων «είναι ταυτόχρονα μια κραυγή αγάπης και μια αργή κατάβαση στην κόλαση, μια κατάδυση στις προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού. Δύο πρόσωπα και τίποτα άλλο: η Βαλερί και ο Φρανσουά», γράφει το Paris Match.

Η Τριερβελέρ, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους Γάλλους, παραθέτει στο βιβλίο, σύμφωνα με το περιοδικό, τη δική της άποψη της ιστορίας «από τη λάμψη ως τη σκληρότητα του χωρισμού».

Και σύμφωνα με το Paris Match δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Είναι η πρώτη φορά που μια πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας «διηγείται με ειλικρίνεια τα εννέα χρόνια μιας σχέσης την οποία υπονόμευε η ζήλια και η εξουσία (…) Μια ιστορία αγάπης (…) και απελπισίας», προσθέτει το περιοδικό, ενώ επισημαίνει ότι το βιβλίο αποκαλύπτει μια Βαλερί «ερωτευμένη, κτητική, παθιασμένη, τρελή για τον άνδρα που θαυμάζει, που την έκανε να γελά».

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: