Οι Γερμανοί εκπαιδεύουν τους Kούρδους μαχητές




Ο γερμανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων που τους έχει προμηθεύσει, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί” θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.

Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως τα “τέλη Νοεμβρίου”, διευκρινίζει το Der Spiegel, και προσθέτει ότι τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα με “5 εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο”.

Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζει το Σπίγκελ. Στα τέλη Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προμήθευε όπλα τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές, προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Για την εκπαίδευση στο χειρισμό αυτών των εξοπλισμών, το Βερολίνο θα στείλει συνολικά περίπου 40 στρατιώτες στο Ιράκ, ενώ περίπου 30 Κούρδοι θα μεταβούν στη Γερμανία.

Ανακοινώσεις Πενταγώνου για επιθέσεις εναντίον του ΙΚ

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν πολλούς στόχους στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο.

Αυτές οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη των ΗΠΑ, όπως επίσης της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έπληξαν 7 στόχους στη Συρία, διευκρίνισε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centocom).

Ενα κτίριο του Ισλαμικού Κράτους και δύο θωρακισμένα οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές στην κουρδική πόλη Κομπάνι. “Ενα αεροδρόμιο που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, μία στρατιωτική μονάδα και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στη Ράκα υπέστησαν ζημιές” προσέθεσε η Centcom. Στο Ιράκ τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα νοτιοδυτικά του Αρμπίλ και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 4 θωρακισμένα οχήματα και μία θέση μάχης, ανέφερε επίσης η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση.

ΚΤΥΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της ριζοσπαστικής οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της αποσχισθείσας από την Αλ Κάιντα οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς. Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους ενέτειναν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ακούστηκαν τουλάχιστον 31 ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με την οργάνωση.

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ και αραβικών κρατών επέδραμαν σήμερα πάνω από χωριά κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Τα πλήγματα είχαν στόχο να εμποδιστεί η προέλαση των τζιχαντιστών στην Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει δεκάδες χωριά γύρω από την Κομπάνι προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων προς την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Der Spiegel, ANA-MPA, CNA-ΚΥΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: