Λευκωσία: Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 50 ετών η σύζυγος του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πόπη, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Τα τελευταία χρόνια η εκλιπούσα είχε αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, ενώ ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2013 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό  Madame Figaro, τον Οκτώβριο του 2012 στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού είχε μιλήσει για την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Αυτό που θέλω να πως στις υπόλοιπες γυναίκες είναι πως η πρόληψη σίγουρα είναι πιο καλή από τη θεραπεία. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ζείτε τη ζωή σας σήμερα, σαν να ήταν η τελευταία σας μέρα γιατί το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Δεν πρέπει να αναβάλλουμε κάτι για αύριο. Πρέπει να ζούμε το σήμερα όσο πιο δυνατά, ζωντανά και δημιουργικά μπορούμε. Κάτι που εμένα με βοηθά πάρα πολύ είναι ο εθελοντισμός. Μου δίνει τεράστια δύναμη γιατί δίνω αλλά παίρνω πάρα πολλά».

Βαθύτατη θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τον θάνατο της Καλλιόπης Μαυρογιάννη, συζύγου του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευρας Ανδρέα Μαυρογιάννη.

“Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο της Πηνελόπης Μαυρογιάννη, συζύγου του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη. Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια στον φίλο Ανδρέα και στα παιδιά τους”, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στον φίλο Ανδρέα και τα παιδιά τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: