Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη δράση του στη Γάζα




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε απόψε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να μάχεται τους Παλαιστίνιους αντάρτες στη Λωρίδα της Γάζας “για όσο διάστημα χρειαστεί” και “με όση δύναμη απαιτηθει”, αφού ολοκληρώσει τη βασική αποστολή του, την καταστροφή δηλαδή των σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

“Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας –και μόνο με βάση τις αμυντικές ανάγκες μας– μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες”, είπε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

Η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα πληρώσει “δυσβάσταχτο” κόστος εάν συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, πρόσθεσε. Η Χαμάς “θα πρέπει να καταλάβει, όσος καιρός και αν χρειαστεί, ότι θα πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος, από τη δική της σκοπιά, εάν συνεχίσει τα πυρά”, τόνισε.

“Η επιχείρηση συνεχίζεται”, είπε ο Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός βρίσκεται κοντά στο στόχο του, την εξουδετέρωση των σηράγγων στη Γάζα. Και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος “ο στρατός θα ετοιμαστεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του με μοναδική του έγνοια την ασφάλειά μας”, συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την αποστολή που ενδεχομένως θα αναλάβουν στο μέλλον οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Οι σήραγγες της Χαμάς, υπενθύμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επέτρεπαν στην οργάνωση “να απαγάγει και να δολοφονεί πολλούς πολίτες”.

“Θέλω να εκπληρώσω τους στόχους που θέσαμε, είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα –κάτι που θα προτιμούσα– είτε με συνδυασμό των δύο. Προφανώς θα προτιμούσα μια διπλωματική λύση όμως όταν δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, κατέληξε ο Νετανιάχου.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: