“Στώμεν καλώς” από τα παιδιά των εγκλωβισμένων




Η δυνατή μπόρα χάλασε τον προγραμματισμό, ωστόσο αποδείχθηκε μικρό εμπόδιο μπροστά στις αντοχές των εγκλωβισμένων παιδιών, την αγάπη και τη θέληση της πολιτείας να τα στηρίξει. Το απρόσμενο της βροχής άνοιξε κάθε γωνιά της εξοχικής κατοικίας του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου για τα παιδιά, το τραγούδι και το παιγνίδι τους και επιβεβαίωσε το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ομήρου ευρισκόμενος μεταξύ των παιδιών, “Στώμεν καλώς μέχρι την ελευθερία”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης γεύμα στα παιδιά του Ριζοκαρπάσου στην κατοικία του στο Τρόοδος. Το επίσημο στρώσιμο των τραπεζιών στον κήπο της κατοικίας, στόλισε μόνο το τοπίο της βροχής, ενώ τα παιδιά κατάλαβαν κάθε γωνιά του σπιτιού, το οποίο ηχούσε σαν μελίσσι.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα είκοσι παιδιά ξεκίνησαν από το Ριζοκάρπασο  γύρω στις 8.00 το πρωί, με συνοδούς, μέλη του συνδέσμου γονέων και έφθασαν λίγο πριν τη μία στο Τρόοδος. Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας υποδέχθηκε τα παιδιά λειτουργός της Βουλής που ταξίδεψε μαζί τους μέχρι το Τρόοδος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και προσωπικό της Βουλής ήταν από νωρίς το πρωί στο Τρόοδος για να τις προετοιμασίες και τη σούβλα.

Με ξεχωριστή χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα το βροχερό Τρόοδος τα εγκλωβισμένα παιδιά της Καρπασίας, ανέφερε σε δήλωση του ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι “ήταν μια συγκινητική εκδήλωση, με την οποία εκφράζεται η συμπαράσταση και η αγάπη μας σε αυτά τα παιδιά που ζουν υπό τις συνθήκες της 40ετούς συνεχιζόμενης σκλαβιάς κρατούν αναμμένη τη λάβα της ελπίδας και της ελληνικής παιδείας”.

“Το μήνυμα  ολόκληρου του κυπριακού λαού είναι ότι στώμεν καλώς, μάχιμοι, αποφασιστικοί μέχρι την ώρα της δικαίωσης και μέχρι την ώρα της ελευθερίας” συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Ριζοκαρπάσου Μιχάλης Μικέλη Παντελή, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και τη Βουλή για την ευκαιρία που έδωσαν στους εγκλωβισμένους μαθητές να περάσουν ευχάριστες στιγμές στην κατοικία του Προέδρου της Βουλής στο Τρόοδος και να ξεφύγουν από τις παραστάσεις του χωριού.

Στο Ριζοκάρπασο την περασμένη χρονιά φοιτούσαν 6 μαθητές στο νηπιαγωγείο – προδημοτική, 13  στο δημοτικό και 18 στο εξατάξιο Γυμνάσιο, είπε προσθέτοντας ότι τα  τελευταία δύο χρόνια προσφέρει κάθε στήριξη στα κατεχόμενα σχολεία τα οποία δεν υπολείπονται σε τεχνολογική υποδομή ή εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ευχαρίστησε επίσης το Υπουργείο Παιδείας και τους λειτουργούς και όλα τα οργανωμένα σύνολα και τον απλό κόσμο που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα σχολεία πάντα με γεμάτα χέρια.

Οι μαθήτριες Βάσω Προδρόμου και Αντρη Παντελή ανέφεραν ότι η ζωή των μαθητών στο Ριζοκάρπασο άλλαξε άρδην μέσα από τη λειτουργία του διαδικτύου. Πρόσθεσαν ότι κάποιοι μαθητές μετά το σχολείο βοηθούν τους γονείς στις γεωργικές και κτηνοτροφικές ενασχολήσεις τους, σημειώνοντας ότι στο Ριζοκάρπασο δεν υπάρχουν καφετέριες ή άλλοι χώροι στους οποίους μπορούν οι νέοι να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους.

Ευχαρίστησαν δε τον Πρόεδρο της Βουλής με το τσιατιστό “τον Πρόεδρο μας σήμερα εμείς ευχαριστούμε, τζιε στο Ριζοκάρπασο εμείς σας καρτερούμε”.  ¨Σας αγαπάμε και είμαστε πάντα μαζί σας μέχρι την ώρα της ελευθερίας”, απάντησε ο κ. Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε δώρα σε όλα τα παιδιά και παρέδωσε επιταγές στο Σύνδεσμο Γονέων και στη Σχολική Εφορεία. Ο Σύνδεσμος Γονέων δώρισε στον Πρόεδρο της Βουλής κάδρο με χειροτέχνημα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΕΟ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: