ΣΥΡΙΖΑ: “Παράσταση κόκκινων γραμμών” το Παρίσι




Για «παράσταση κόκκινων γραμμών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση, για την στάση της, ενόψει της συνάντησης με την τρόικα, στο Παρίσι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι: «ενόψει της προπαρασκευαστικής συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ανεβάζει την παράσταση «κόκκινες γραμμές», μόνο που όλοι πλέον γνωρίζουν πως τις «κόκκινες γραμμές» τις βάζουν κάθε φορά οι δανειστές και η κυβέρνηση τις ακολουθεί» .

«Καθώς η κοινωνία εξοντώνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ και εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν την κατάργησή, του, η κυβέρνηση υποκριτικά μιλά για φοροελαφρύνσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Ενώ οι περισσότεροι και περισσότερες δοκιμάζονται σκληρά από την παρατεταμένη και εξοντωτική μνημονιακή πολιτική, η κυβέρνηση στήνει σκηνικό επικείμενης ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό να φαντασιώνεται πως η οικονομία τρέχει με ταχύτητες ράλι.Την ίδια ώρα που το ρεύμα της δημοκρατικής ανατροπής ενδυναμώνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η ελπίδα κρατάει την κοινωνία όρθια που ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα».

«Φαντασιώσεις» και εξαπάτηση καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ , η Σοφία Βούλτεψη

«Την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει βήμα – βήμα με την πραγματικότητα, οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικεύεται στις φαντασιώσεις και στις… «ρεαλιστικές ουτοπίες», συνεχίζει στην οδό της εξαπάτησης.

Μεταξύ άλλων, φαντασιώνονται πως έχουν ήδη βρει 5 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνάντησης του υπουργικού κλιμακίου με την τρόικα.

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε ότι:«Φανταζόμαστε πως με τον ίδιο τρόπο θα βρουν και τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια τα οποία χρειάζεται η χώρα για να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες της».

«Δυστυχώς, εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα ράλι ψεύτικων υποσχέσεων και λεονταρισμών» κατέληξε.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου για τα κόκκινα δάνεια

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real News,ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας και γνωστοποιεί ότι η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου για τα κόκκινα δάνεια που της είχαν γνωστοποιηθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι: «στη συγκυρία αυτή βρισκόμαστε στο στάδιο ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα επί του αρχικού σχεδίου των προτάσεών μας για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια». Έχουμε αποστείλει εγκαίρως τις προτάσεις μας προς αυτήν, πριν από τις 15 Αυγούστου, όπως είχαμε αρχικά δεσμευθεί, και λάβαμε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες παρατηρήσεις της».

Ο κ. Δένδιας απάντησε σε ερώτηση αν ο Kώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια μπορεί από μόνος του να λύσει το θέμα όταν αυτά ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ, ό«Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα -ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία. Όμως, ρυθμίζει τις σχέσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και στους πελάτες τους – δανειολήπτες και δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με το νομοθετικό πλέγμα αυτών των σχέσεων, το οποίο θα έχει σαφώς ευρύτερο και δεσμευτικό χαρακτήρα».

Επισήμανε την ανάγκη για «μια ολιστική προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων» και υπογράμμισε ότι «η βούλησή μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. ‘Αλλωστε, ένα κύμα μαζικών πλειστηριασμών δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανέναν, καθώς θα συμπαρασύρει σε μεγαλύτερη μείωση τις τιμές στην αγορά ακινήτων».

Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι σημειώνει πως αποτελεί ατζέντα επιστροφής στην ομαλότητα και όχι ατζέντα διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης, υπενθύμισε ότι τάσσεται κατά της υπερφορολόγησης στα ακίνητα αλλά πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα και σε συνδυασμό με τη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας ώστε να μην υπάρξει «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα».

ΠΗΓΗ: Real News, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: