Συναντήθηκαν οι σύμβουλοι Πούτιν-Ποροσένκο




Δύο κορυφαίοι σύμβουλοι των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντήθηκαν σήμερα στο έδαφος της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο προσωπάρχης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σεργκέι Ιβανόφ, και ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπόρις Λόζκιν, «συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η μορφή των συνομιλιών τις οποίες θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας την Κυριακή στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν να υπάρχει «άμεση αποκλιμάκωση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι πληροφορίες περί του ότι ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού και κατέστρεψε εν μέρει μια ίλη ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων η οποία εισήλθε στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει μια ταχεία και ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες αυτές από την Ουκρανία, τις οποίες δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε με ανεξάρτητο τρόπο, και θα παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

«Οι αναφορές αυτού του είδους δείχνουν την κατεπείγουσα ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση και διευθέτηση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ΥΠΕΞ Κλίμκιν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ρωσίας Λαβρόφ στο Βερολίνο την Κυριακή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βερολίνο την Κυριακή στο πλαίσιο μιας συνάντησης με τους επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Θα βρίσκομαι στο Βερολίνο την Κυριακή για μια συνάντηση με τον [ΥΠΕΞ της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ] Σταϊνμάγερ, τον [ΥΠΕΞ της Γαλλίας Λοράν] Φαμπιούς και τον [ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι] Λαβρόφ. Δεν έχει και πολλή σημασία εάν θα πρόκειται για ένα στρογγυλό τραπέζι ή για ένα τετράγωνο τραπέζι, πρέπει να μιλήσουμε», έγραψε ο Κλίμκιν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: