Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ολα στην ώρα τους…




Του ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Διάβασα μια δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσα. Είπε ότι «δεν μπορεί αυτή η διαδικασία, εννοώ του Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπερίπταται όλης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Κι εμείς πολύ καθαρά έχουμε πει ότι παλεύουμε για να ανατραπεί η κυβέρνηση τώρα και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο». Προσπάθησα αλλά δεν πολυκατάλαβα τι ήθελε να επισημάνει ο υψηλόβαθμος συριζαίος. Πιθανόν να μην κατάλαβε και ο ίδιος.

Κάτι που σίγουρα κατάλαβα είναι πως διαφωνεί με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα υπερκαλύπτει από άποψη ενδιαφέροντος τις όποιες άλλες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Αλλά αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι ο ίδιος, ο αρχηγός του και το κόμμα του. Αν δεν είχαν θέσει θέμα ανατροπής της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας της εκλογής του νέου Προέδρου, κανένας δεν θα έψαχνε να βρει σήμερα πιθανούς υποψηφίους και να εκτιμά αν και ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους.

Φυσικά, δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσφεύγει σε όποια μέσα υπηρετούν τους στόχους του από τη στιγμή που δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις των πρωτοβουλιών του αυτών. Ούτε οι αντίπαλοί του φταίνε που ψάχνουν τρόπους να εξουδετερώσουν τα σχέδιά του, ούτε τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ζήτημα.

Αν πάλι ο Δ. Βίτσας ήθελε να πει ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιδιώξει την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου, η λύση στο πρόβλημα θα έπρεπε να είναι άμεση ώστε να μην «υπερίπταται της κοινωνικής και πολιτικής ζωής», καλό θα είναι να θυμηθεί ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχουν συνταγματικά δικαιώματα μόνο αυτός και το κόμμα του, έχουν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση. Και είτε του αρέσει είτε όχι, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κριθεί το θέμα στην ώρα του.

Αλλωστε το «τώρα» του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ανατροπή της κυβέρνησης επαναλαμβανόταν συνεχώς τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αλλοτε θα την ανέτρεπαν οι φοιτητές, άλλοτε οι λαϊκές κινητοποιήσεις, άλλοτε οι κυβερνητικοί βουλευτές που θα δελεάζονταν από τις προσφορές του Τσίπρα και πάει λέγοντας.

ΠΗΓΗ: WWW.ETHNOS.GR, E-mail: [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: