Πολωνικό “μπλόκο” στον αέρα στον Σόιγκου




Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου άλλαξε την κατάστασή του από “στρατιωτική πτήση” σε “πολιτική” και του επιτρέπεται πλέον να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της χώρας αυτής.

“Η πτήση έχει πλέον δηλωθεί στις αρχές ως πολιτική”, είπε ο Πιοτρ Βάλατεκ, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του υπουργείου.

Μετά την αλλαγή αυτή, δόθηκε άδεια στο αεροσκάφος να μπει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας.

Νωρίτερα, το αεροπλάνο του Σόιγκου υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Μπρατισλάβα καθώς, σύμφωνα με τη Βαρσοβία, άλλαξε για άγνωστους λόγους την κατάστασή του από “πολιτική πτήση” σε “στρατιωτική”.

ΗΠΑ: Η Ρωσία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με επιπρόσθετα κόστη λόγω των ενεργειών της

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διαψεύσεις της Ρωσίας όσον αφορά την ανάμιξή της στην Ουκρανία και την κλιμάκωση της κρίσης στην οποία προχωρά δεν είναι αξιόπιστες, γεγονός που όπως ανέφερε εκθέτει τη Μόσχα στον κίνδυνο να αντιμετωπίσει επιπρόσθετα οικονομικά κόστη.

«Αυτές οι διαψεύσεις δεν έχουν καμιά αξιοπιστία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Πράγματι, αυτό εκθέτει τη Ρωσία στον κίνδυνο να αντιμετωπίσει επιπρόσθετα οικονομικά κόστη τα οποία μπορεί να επιβληθούν από τις ΗΠΑ, σε συντονισμό με τους συμμάχους μας», προσέθεσε ο Έρνεστ.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: