“Ναι” Νετανιάχου στην εκεχειρία – Και άλλοι νεκροί…




Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αποδεχθεί την πρόταση για τριήμερη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός με τις μαχητικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ έχει αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ-ΟΗΕ για μια 72ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία θα ξεκινήσει στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή», είπε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα η Χαμάς δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός εφόσον το ίδιο πράξει και το Ισραήλ.

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη και ακόμα 350 τραυματίστηκαν

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη από αεροπορικές επιδρομές στο στρατόπεδο προσφύγων Νουσεϊράτ που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας και τη νότια πόλη Χαν Γουνίς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα.

Ένδεκα νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Νουσεϊράτ, δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλα τα θύματα βρίσκονταν στο σπίτι μίας οικογένειας τη στιγμή της επιδρομής. Τρεις ακόμα, συμπεριλαμβανομένης μίας γυναίκας, σκοτώθηκαν στη Χαν Γουνίς.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων την Πέμπτη έφτασε τους 79, ενώ μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί συνολικά 350 άνθρωποι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, Χαμάς και Ισραήλ συμφώνησαν για τριήμερη κατάπαυση του πυρός, μετά από εκκλήσεις των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ: DPA, ANA-MPA, REUTERS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: