Η Τρόικα, οι εκποιήσεις και οι Κύπριοι πολιτικοί




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Πολύ νωρίς προειδοποιήσαμε ότι η υπόθεση των εκποιήσεων, θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και στην καλή «λειτουργία» του λεγόμενου «Κυπριακού Προγράμματος». Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στο λαό, και σε όσους από εμάς έχουμε «κόκκινα» δάνεια.

Ελπίζουμε να μην δικαιωθούμε,αν και η ανάγκη για υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, που επέβαλε η Τρόικα, έχει «ανάψει φωτιές που δεν σβήνουνε», όπως λέει και το λαϊκό άσμα. Βεβαίως, απαιτείται έστω και την εσχάτη ψύχραιμη θεώρηση και ανάλυση των πραγμάτων, για να μην πέσει στα βράχια το καράβι της κυπριακής οικονομίας. Απαιτείται με λίγα λόγια ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Θιασώτης των δανειστών και της Τρόικα, ΔΕΝ ήμουν από την αρχή όταν οι πολιτικοί έπιναν νερό στο όνομά τους, και ΔΕΝ πρόκειται να μετατραπώ σε υποστηρικτή τους τώρα, αλλά –αν και μακρυά- διαισθάνομαι ότι η διεφθαρμένη πολιτική κάστα του νησιού παίζει τα δικά της βρώμικα παιγνίδια, για να διασώσει τους πελάτες της και χρηματοδότες της. Λυπάμαι δε πραγματικά, για το γεγονός ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί ταγοί του τόπου, συνεχίζουν να «πολεμούν» με τους …ανεμόμυλους, όπως ο Δον Κιχώτης για να προστατεύσουν άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, εις βάρος του κυπριακού κράτους και των πολιτών. Κοροϊδεύουν και μιλούν απαξιωτικά για την κ. Βελσκουλέσκου και τους συνεργάτες της, πάντα πίσω από την πλάτη τους, και όταν τους συναντούν κάνουν τεμενάδες, ως υπήκοοι στους πασάδες.

Από την Τρόικα ανέμενα μεγαλύτερη πυγμή για όσους ευθύνονται για την τραγωδία, και οι οποίοι προκάλεσαν αβάστακτο πόνο στο λαό. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αυτοί είναι οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες των δύο ιδρυμάτων, που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στην κατάρρευση και μία χούφτα επιχειρηματιών, οι οποίοι δανείστηκαν ποσά για τις πτωχευμένες εταιρείες τους, ως να ήταν η Apple και η Facebook. Λέγανε οι παλαιότεροι «κάλλιο αργά παρά ποτέ», και η Τρόικα φαίνεται να αντιλήφθηκε πως πρέπει να παίξει ρόλο και να πιέσει την κυβέρνηση να ερευνήσει όλα τα φαινόμενα διαφθοράς, όποιοι και αν είναι οι …πρωταθλητές της. Η αναφορά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο για τον τρόπο δανειοδότησης των απαξιωμένων επιχειρηματιών και των πτωχευμένων επιχειρήσεων τους, είναι χωρίς αμφιβολία ένα μικρό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, Οπωσδήποτε δεν είναι βήμα προς το …κενό. Και το χαρακτηρίζω μικρό βήμα, διότι οι ΤροΪκανοί πρέπει να πράξουν περισσότερα, πρέπει να σπάσουν …κόκκαλα, για να κλειστούν για πάντα στη φυλακή, όσοι ως δανειστές (τραπεζίτες) και ως δανειζόμενοι (επιχειρηματίες), δεν άφησαν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Πρόσφατα, γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα επιχειρηματιών, που εξασφάλισαν δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες στεγνώνοντας τα ταμεία τους. Χωρίς ικανή εξασφάλιση, οι τραπεζίτες έπαιξαν στη …ρουλέτα το μέλλον και τη βιωσιμότητα των κυπριακών τραπεζών, με αποτέλεσμα η Κύπρου να παραπατεί και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ακολουθήσει το δρόμο της Λαϊκής η οποία εξατμίστηκε εξαφανίζοντας μαζί και τις καταθέσεις των πελατών της. Οι τραπεζίτες των εν λόγω «ιδρυμάτων» εξαπάτησαν πολλάκις τους πολίτες, αλλά συνεχίζουν να κάνουν την καλή ζωή. Και εδώ έχουν ευθύνη και οι πολίτες, που αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες όπως και πριν. Δεν πρέπει.

Ας είμαστε ξεκάθαροι και να μην κρύβουμε τα λόγια μας… Αν οι δανειστές, με τη δυναμη που τους προσφέρει το Μνημόνιο, καταφέρουν να τιμωρήσουν τους ενόχους της οικονομικής τραγωδίας της Κύπρου, θα έχουν την ΑΠΟΛΥΤΗ και ΠΛΗΡΗ υποστήριξή μας. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια κάθαρσης και ήττας του κομματικού κράτους, διότι μόνο έτσι θα φοβηθούν, μόνο με τον τρόπο αυτό θα έχουμε ελπίδες να δούμε μία άλλη Κύπρο, χωρίς ρουσφέτια και λαμογιές. Δεν γνωρίζει, π.χ. η Τρόικα, ότι ο κ. Πούφος, τέως της Εφορίας, έχει καταγράψει στα αρχεία του τα ονόματα όσων δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ο εν λόγω κύριος, που γνωρίζει και τα ονόματα των πολιτικών, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν καν φορολογικές δηλώσεις, αντί να τους καταγγείλει, συνεχίζει και τους καλύπτει…

Το θέμα των εκποιήσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς λαϊκισμό, εντυπωσιασμούς και στοχευόντας σε κομματικά ωφέλη. Το μήνυμα στην Τρόϊκα και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απλό και καθαρό: εάν στοχεύετε τους μεγαλοκαρχαρίες που πήραν τα δάνεια και τα έκαναν διαμερίσματα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, θα είμαστε μαζί σας. Εάν θα καλύψετε αυτούς και θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες, θα μας βρείτε αντιμέτωπους. Αυτή τη φορά με σκληρό τρόπο, όπως αξίζει.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Σταματείστε τους εκβιασμούς και τις απειλές στο λαό. Αλλωστε γνωρίζετε πως οι βουλευτές το συμφέρον τους βλέπουν οι άνθρωποι. Συμφέρον πολιτικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι να κάνουν τη διαφορά. Οσο ψηλά και αν φτάσουν, παραμένουν άνθρωποι και έγνοια τους είναι το συμφέρον του συνόλου, όχι το ατομικό. Ενας εξ αυτών των ολίγων είναι ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Αγαπά το νησί, γνωρίζει πολύ καλά τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα και προσφέρει ΑΜΕΣΩΣ λύσεις. Και επειδή τον γνωρίζω όπως την κάλπικη δεκάρα, έγνοια του είναι να επιστρέψουν γρηγορα στα ταμεία τα δανεικά και αγύριστα. Και σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να βρει πολλούς υποστηρικτές.

ΠΗΓΗ: WWW.PHILENEWS.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: