Επεσε η αντάρτισσα δημοσιογράφος Ντενίζ Φιράτ




Η αντάρτισσα δημοσιογράφος Ντενίζ Φιράτ (Deniz Firat), σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 7 Αυγούστου, κοντά στο Μαχμούρ, στο νότιο Κουρδιστάν. Το Μαχμούρ βρίσκεται μέσα στη ιρακινή επικράτεια, κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ και Τουρκίας.

Η Ντενίζ χτυπήθηκε στη καρδιά από θραύμαστα βλήματος που έριξαν οι τρομοκράτες του “ισλαμικού χαλιφάτου”.

Σαν δημοσιογράφος, η Ντενίζ ήταν τα μάτια και τα αυτιά του κουρδικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ευφράτης” (ANF, ‘Φιράτ’). Βρισκόταν πάντα εκεί όπου γίνονταν μάχες, και με κίνδυνο της ζωής της πληροφορούσε το Κουρδικό λαό, και όλο το κόσμο.

Deniz-Firat05

Το Πρακτορείο “Ευφράτης” καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, και πρόσθεσε πως οι δημοσιογράφοι πρέπει πάντα να προστατεύονται. Το πρακτορείο χαρακτήρισε τη Ντενίζ σαν γενναία δημοσιογράφο που ξεχώριζε. “Θα παραμείνουμε”, πρόσθεσε το πρακτορείο, “πιστοί στη μνήμη της και θα συνεχίσουμε να πληροφορούμε για όλες τις εξελίξεις στη περιοχή”.

Οι δυο φωτογραφίες (πάνω) είναι της Ντενίζ Φιράτ. Η τρίτη είναι από τη τελετή που έγινε στη βάση των ανταρτών, στο όρος Καντίλ. Μετά η σορός της Ντενίζ μεταφέρθηκε για ταφή στο βόρειο Κουρδιστάν.

Deniz-Firat07

Κείμενο στα αγγλικά: http://en.firatajans.com/news/news/journalist-deniz-firat-killed-in-isis-attack-in-maxmur-flash.htm

Περισσότερες φωτογραφίες της Ντενίζ Φιράτ βρίσκονται στην ακόλουθη σελίδα:

http://www.firatnews.com/news/guncel/gazeteci-deniz-firat-isid-saldirisinda-hayatini-kaybetti.htm

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: