Ελλάδα: “Ανάσα” δροσιάς πριν το νέο καύσωνα




Αισθητά βελτιωμένη θα είναι η θερμοκρασία σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα, μετά το κύμα καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Από την ερχόμενη Τετάρτη πάντως αναμένεται τα θερμόμετρα να «χτυπήσουν» και πάλι κόκκινο, ευτυχώς για λίγο.

Αναλυτικά, ο καιρός σήμερα στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Σε Μακεδονία και Θράκη η ημέρα ξεκίνησε με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ από τα δυτικά θα υπάρξει βελτίωση.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία πέφτει. Θα κυμανθεί από 20 ώς 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπεριωτικά, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά, κυρίως τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, και στα Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια, και θα δώσουν βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανότατα πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ και πιθανότατα πρόσκαιρα ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στη δυτική Κρήτη πιθανότατα πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ποδαρικό με πιθανότητα βροχών κάνει η Δευτέρα σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 8 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα πάρει πάλι την…ανηφόρα και την Πέμπτη αναμένεται μίνι καύσωνας με την θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: