Απαγωγή ισραηλινού στρατιώτη από τη Χαμάς




Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια μιας επιχείρησης η οποία οδήγησε και στην απαγωγή ενός αξιωματικού του στρατού από παλαιστίνιους μαχητές, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο στρατός αποκάλυψε επίσης την ταυτότητα του στρατιώτη ο οποίος χωρίς αμφιβολία αιχμαλωτίστηκε. Ανέφερε ότι πρόκειται για τον Χαντάρ Γκόλντιν, έναν ανθυπολοχαγό 23 ετών που κατάγεται από την πόλη Κφαρ Σάμπα βόρεια του Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυροβόλα το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αυξήθηκε σε 50, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό αυτό θύλακα.

Ο Μέντατ Αμπάς, διευθυντής στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 220 τραυματίστηκαν στη Ράφα».

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, DPA, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: