Αυτό το παιδί ξέρει να αγαπάει!!! Εσύ;




Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

«Κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ξέρει τι σημαίνει ζωή, δε μπορεί να ξέρει τι σημαίνει κόσμος, τι σημαίνει οτιδήποτε, ωσότου να αποκτήσει ένα παιδί και να τ’ αγαπάει…»

Και ναι… Ένας στους πέντε (5) θανάτους στη Γάζα είναι παιδιά. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές και τα στοιχεία της Unicef, από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 296 παιδιά παλαιστινίων είναι νεκρά. 187 αγόρια, 109 κορίτσια.

Αυτή τη βδομάδα αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω πληθώρα λέξεων αλλά εικόνες. Απευθυνόμενη σε όλους εμάς που υποτίθεται λεγόμαστε άνθρωποι, σε όλους εμάς που λέμε πως αγαπάμε τα παιδιά.. Σε όλους όσους φωνάζουν για τα υποτιθέμενα δικαιώματα το παιδιά, σε όλους όσους φωνάζουν ενάντια στη βία, στην κακοποίηση, στην εκμετάλλευση και γενικά σε όλους όσους φωνάζουν – φωνάζουμε…

Μα μη ξεχνάς – ξεχνάμε παιδί είναι το δώρο Του Θεού στον άνθρωπο. Είναι η απόδειξη για τη συνέχεια της ζωής. Το θαύμα. Μέσα από ένα παιδί μαθαίνεις να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Ένα παιδί σε αγκαλιάζει χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, ακόμα κι αν εσύ πριν από λίγο του έχεις θυμώσει. Αποτελεί το βάλσαμο στις πληγές σου. Σου υπενθυμίζει καθημερινά πως η επόμενη μέρα είναι μια άλλη μέρα. Ένα τέλος, με μια καινούργια αρχή. Σου χαμογελάει χωρίς σκοπό. Έτσι, γιατί το νοιώθει. Σου κρατάει το δάχτυλο και σου σφίγγει ταυτόχρονα την παλάμη. Τα συναισθήματα του δεν αλλάζουν αναλόγως συμφερόντων. Έχει το θάρρος και τη δύναμη να σε κοιτάει στα μάτια, με βλέμμα καθαρό κι ατόφιο. Σου μαθαίνει πως για να σου χαμογελάσει η ζωή πρέπει κι εσύ να   της κλείσεις το μάτι. Πως όταν πέφτεις μπορείς να σηκωθείς ακόμα κι αν έχεις «γρατσουνιές». Κι όταν θέλεις κάτι το διεκδικείς. Να κλαις χωρίς ντροπή. Να θυμώνεις και να λες όχι χωρίς ενοχές.

Αυτό το παιδί ξέρει να αγαπάει. Εσύ;;;

#one in five casualties are children. War is not a game. Save the children # pray for Gaza # pray for humanity

ELLH-PAIDI-GAZA02-03AUGUST2013

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: