Τσίπρας: Εθνικής σημασίας το μέτωπο για τον αιγιαλό




Τον χαρακτήρα μείζονος εθνικής σημασίας γεγονότος, προσέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, τονίζοντας την ανάγκη μιας πλατιάς συσπείρωσης «ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, η αποψινή εκδήλωση δεν είναι «μια κομματική πρωτοβουλία ή για μια πρωτοβουλία κομμάτων», τονίζοντας έτσι τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα, λέγοντας ότι «κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών».

Μιλώντας απόψε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία πλατιάς συσπείρωσης, πρωτίστως κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε έναν κοινό στόχο: «Να προστατέψουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή».

«Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας μια μάχη που μας αφορά όλες και όλους» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το νομοθετικό τερατούργημα που κρύβεται κάτω από τον ψευδώνυμο τίτλο “οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας” δεν επιτρέπει, δεν προετοιμάζει και δεν κατοχυρώνει μόνο μια τεράστια και από πολλές απόψεις ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή. Επιτρέπει, προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια εθνική καταστροφή».

Χαρακτηρίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο «μαύρο νομοσχέδιο», ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξεπουλάει την ομορφιά, την ψυχή, τον πολιτισμό, την προοπτική της πατρίδας μας». Πρόκειται, υπογράμμισε, «για ένα νομοθετικό έκτρωμα που κατάφωρα παραβιάζει το Σύνταγμα, τη νομολογία του ΣτΕ, τη νομολογία αιώνων (από το ρωμαϊκό δίκαιο ήδη για την ακρίβεια), αλλά και τους στοιχειώδεις κοινούς τόπους της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και το κοινοτικό δίκαιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αν κάτι περιγράφει με τον πιο απεχθή τρόπο την πολιτική του πλιάτσικου, την πολιτική της πειρατείας σε βάρος της χώρας μας, τις ορέξεις των πιο αρπακτικών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου, είναι αυτό ακριβώς το νομοσχέδιο. Αν κάτι, πρόσθεσε, αντανακλά την πολιτική ποιότητα της συγκυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, είναι επίσης αυτό το νομοσχέδιο.

«Εκπροσωπούν έναν κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό εφιάλτη δίχως τέλος» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί αυτή η πολιτική γιατί, όπως σημείωσε, «οι 51 κατ’ επιλογήν βουλευτές της πλειοψηφίας στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, που διά βοής ψηφίζουν για να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα, δεν εκπροσωπούν παρά μια ισχνή μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».

 

Ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι η από κοινού δράση, η ενότητα, το μέτωπο, η συμμαχία όλων εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ελάχιστης συναίνεσης για τα μέγιστα αγαθά που βάλλονται, υποθηκεύονται και αμφισβητούνται.

 

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση που θέλουμε να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και να έχει ως πρώτο στόχο την εθνική σωτηρία, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους», και υπογράμμισε:

 

«Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές. Ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας».

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Συνέβη και αυτό! Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών …ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία του προέδρου του για τον αιγιαλό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει η κυβέρνηση αποκαλύψει και καταγγείλει, «ότι στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να στήσει συμμαχίες και να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές ενόψει της Προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα παραμένει το ίδιο, «να σώσει τον εαυτό του από την εσωκομματική αμφισβήτηση, προκαλώντας πολιτική ανωμαλία στη χώρα». Σημείωσε ακόμη ότι ευθύνη πλέον έχουν και όσοι τον βοηθούν να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

«Μετά τη “μάχη της ΔΕΗ” που την ξεκίνησε από τα βουνά του Αμυνταίου για να την εγκαταλείψει στο Κοινοβούλιο, τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει …παραλία, ασχολούμενος με τους αιγιαλούς. Να είναι όμως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη πετάξει τα σχέδιά του στη θάλασσα» κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: