Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το επόμενο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ




Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι το επόμενο πολιτικό μέτωπο που σχεδιάζει να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με την κινητοποίηση αυτήν τη φορά, οργανώσεων και κινημάτων νεολαίας, κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το βασικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, είναι ότι η πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα απορρύθμισε την κυβέρνηση, η οποία «με κινήσεις πανικού οχυρώθηκε πίσω από αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μην υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα».

Σε μια σύντομη καταρχάς αποτίμηση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την «μικρή ΔΕΗ», που έκαναν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε μεν η απογοήτευση για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του δημοψηφίσματος, ταυτόχρονα όμως διατυπώθηκαν θετικά συμπεράσματα για τη δράση του κόμματος.

Στα θετικά στοιχεία, στελέχη του κόμματος εντάσσουν την κινητοποίηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, παρά τις διαφορές, γύρω από το αίτημα του δημοψηφίσματος, κάτι που πιστεύουν ότι προσέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων ηγετική θέση στο πολιτικό σκηνικό. Το δεύτερο στοιχείο είναι η διαπίστωση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική πρωτοβουλία του κόμματος, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία, κάτι που διαπιστώνεται και από τα μηνύματα που λαμβάνουν τα κομματικά όργανα, αλλά και οι οργανώσεις και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την επόμενη βδομάδα, θα αρχίσει η κινητοποίηση για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με στόχο -πέραν της κινητοποίησης των κοινωνικών φορέων- να εκδηλωθεί και ένα κίνημα της νεολαίας για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, που -κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ- ευαισθητοποιεί όλη την ελληνική κοινωνία.

Το σύνολο των θεμάτων αυτών αναμένεται να θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που θα ζητήσει ο δεύτερος για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: