Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι φωτορεπόρτερ Συμέλα Πανταρτζή, που εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και Γιάννης Κέμμος.

Οι ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κάλεσαν τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ και τους δύο συναδέλφους του, να καταθέσουν για την επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή οι φωτορεπόρτερ από μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, ενόψει της μεταγωγής των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. Το περιστατικό έγινε αμέσως μόλις έφθασε στο Εφετείο η κλούβα με τους τρεις κρατούμενους κατηγορούμενους, οπότε μέλη του κόμματος, παρουσία αστυνομικών, επιτέθηκαν και χτύπησαν -τραυματίζοντάς τους ελαφρά- την κ. Πανταρτζή και τον κ. Κέμμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φωτορεπόρτερ αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους τόσο στο συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και σε άλλα που έχουν προηγηθεί, με ανάλογες επιθέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι τεχνικοί και φωτορεπόρτερ, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την προφυλάκιση των βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, έξω από το Εφετείο από μέλη της Χρυσής Αυγής, κάποια εκ των οποίων είχαν εκτοξεύσει μπουκάλια σε βάρος της δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης ενώ αυτή βρισκόταν “στον αέρα”.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην επίθεση, λεκτική και σωματική, που είχαν δεχθεί εκπρόσωποι του Τύπου από τον βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη στην Ευελπίδων. Ο βουλευτής είχε χτυπήσει εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ, τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, μετά την απολογία του για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τρεις μάρτυρες φέρεται, επίσης, να χαρακτήρισαν “παρούσα-απούσα” την Αστυνομία σε ανάλογα περιστατικά, ενώ κατήγγειλαν στις ανακρίτριες πως όταν καλύπτουν γεγονότα που αφορούν τη Χρυσή Αυγή βιντεοσκοπούνται από μέλη της, κάτι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο ελληνικό κόμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: